Gde se mogu pronaći informacije o nalogu e‑pošte

Dobavljač usluga e‑pošte treba da vam obezbedi informacije potrebne za prijavljivanje na nalog e‑pošte. Ako ove informacije nisu dostupne, obratite se dobavljaču e‑pošte. Dobavljač e‑pošte je obično dobavljač Internet usluga (ISP), ali može biti i poslodavac, škola ili nezavisni dobavljač koji nudi POP3 ili IMAP naloge e‑pošte.

Da biste podesili nalog e‑pošte, potrebno je da navedete sledeće informacije:

  • Prikazano ime. To je ime za koje želite da se pojavi na vrhu e‑poruka. Ime ne obezbeđuje dobavljač e‑pošte, a to može biti bilo koje ime koje odaberete, kao što je Jovan Stefanović. Ovo polje možete ostaviti prazno.

  • E‑adresa. To je e‑adresa koju ste odabrali ili koju ste dobili kada ste se prijavili za nalog e‑pošte, kao što je neko@example.com.

  • Imena servera e‑pošte. Pošta se skladišti na serveru dobavljača e‑pošte dok je ne preuzmete. Potrebno je da znate da li dobavljač e‑pošte skladišti poštu na POP3 ili IMAP serveru. Za više informacija o tipovima servera e‑pošte pogledajte odeljak POP3, SMTP i drugi tipovi servera e‑pošte.

    Potrebno je da znate imena servera dolazne e‑pošte (kao što je pop.example.com) i servera odlazne e‑pošte (kao što je smtp.example.com). Takođe je korisno znati da li server zahteva korisničko ime i lozinku kada šaljete poštu, kao i kada je primate. Ukoliko je tako, potvrdite izbor u polju za potvrdu Server odlazne pošte zahteva potvrdu identiteta kada podešavate nalog.

  • Korisničko ime e‑pošte. To je ime koje koristite da biste se prijavili na server e‑pošte. Za većinu usluga e‑pošte to je cela e‑adresa (kao što je neko@example.com), ali neke usluge e‑pošte mogu koristiti samo deo ispred znaka @, dok druge mogu dodeliti drugačiji ID za prijavljivanje.

  • Lozinka. To je lozinka koju ste odabrali ili dobili kada ste kreirali nalog e‑pošte.