Osnovni podaci o verifikaciji u dva koraka

Verifikacija u dva koraka vam pomaže da se zaštitite tako što drugima otežava prijavljivanje u vaš Microsoft nalog. Koristi dva oblika identiteta: lozinku i način ostvarivanja kontakta. Čak i ako neko drugi otkrije vašu lozinku, on će biti zaustavljen ako nema pristup vašim drugim uređajima ili nalozima. (Ovo je takođe razlog zašto je važno da koristite različite lozinke za sve svoje naloge.)

Verifikaciju u dva koraka postavljate uz pomoć adrese e-pošte, broja telefona ili aplikacije za potvrdu identiteta. Kada se prijavite na novi uređaj ili sa nove lokacije, poslaćemo vam bezbednosni kod koji treba da unesete na stranici za prijavljivanje.

Ako uključite verifikaciju u dva koraka, dobićete bezbednosni kôd putem e-poruke, telefona, ili aplikacije za potvrdu identiteta svaki put kada se prijavljujete sa nekog nepouzdanog uređaja. Ako je isključena, svoj identitet ćete morati da potvrđujete putem bezbednosnih kodova samo povremeno, kada možda postoji rizik po bezbednost naloga.

Uključivanje ili isključivanje verifikacije u dva koraka

  1. Posetite stranicu „Bezbednosne postavke“ i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

  2. U odeljku Verifikacija u dva koraka odaberite opciju Konfiguriši verifikaciju u dva koraka da biste je uključili, ili opciju Isključi verifikaciju u dva koraka da biste je isključili.

  3. Pratite uputstva.

Prikaži sve

Tamo gde ne možete da koristite bezbednosne kodove, koristite lozinke za aplikacije

Pojedine aplikacije (kao što su aplikacije za poštu na nekim telefonima) ili uređaji (kao što je Xbox 360) ne mogu da koriste obične bezbednosne kodove. Ako nakon uključivanja verifikacije u dva koraka u nekoj aplikaciji ili na nekom uređaju vidite grešku „netačna lozinka“, a sigurni ste da je lozinka tačna, to znači da će vam za tu aplikaciju ili uređaj biti potrebna lozinka za aplikaciju.

Da biste dobili lozinku za aplikaciju

  1. Posetite stranicu „Bezbednosne postavke“ i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

  2. U okviru Lozinke aplikacije kliknite na dugme Kreiraj novu lozinku za aplikaciju. Na ekranu će se pojaviti nova, jedinstvena lozinka za aplikaciju.

  3. U okviru aplikacije ili uređaja koji pokušavate da koristite, unesite tu novu lozinku za aplikaciju umesto uobičajene lozinke.

Lozinke za aplikaciju su neophodne samo ako koristite verifikaciju u dva koraka. Ako na stranici „Bezbednosne postavke“ ne vidite odeljak Lozinke za aplikacije, možda verifikacija u dva koraka nije uključena.

Potrebna vam je dodatna pomoć?