Verifikacija u dva koraka: najčešća pitanja

Verifikacija u dva koraka koristi dva načina za verifikovanje identiteta uvek kada se prijavljujete na Microsoft nalog:

 • vaša lozinka

 • Dodatni bezbednosni kôd

Verifikacija u dva koraka pomaže u zaštiti naloga tako što otežava hakerima da se prijave, čak i ako su nekako saznali vašu lozinku. Ako uključite verifikaciju u dva koraka, videćete dodatnu stranicu svaki put kada se prijavite na uređaj koji nije pouzdan. Dodatna stranica vam traži da unesete bezbednosni kôd radi prijavljivanja. Možemo vam poslati novi bezbednosni kôd na telefon ili na alternativnu e-adresu ili možete nabaviti novi putem aplikacije autorizatora na pametnom telefonu.

Prikaži sve

Kako da uključim verifikaciju u dva koraka?

 1. Prijavite se na svoj Microsoft nalog.

  Pošto menjate osetljive informacije, može vam biti zatraženo da unesete bezbednosni kôd. Na telefonu ili u alternativnoj e-pošti potražite kôd, unesite ga, a zatim dodirnite dugme Prosledi ili kliknite na njega.

 2. U odeljku Lozinka i bezbednosne informacije, dodirnite vezu Uredi bezbednosne informacije ili kliknite na nju.

 3. U okviru Verifikacija u dva koraka dodirnite ili izaberite Podesi verifikaciju u dva koraka.

 4. Dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega, a zatim sledite uputstva.

  Ako je potrebno da dodate ili verifikujete bezbednosne informacije da biste uključili verifikaciju u dva koraka, obezbedićemo vam nekoliko jednostavnih koraka da to uradite.

Uključio sam verifikaciju u dva koraka. Kako da se prijavim u aplikacije ili na uređaje koji ne prihvataju bezbednosne kodove?

Neke aplikacije (poput aplikacija pošte na nekim pametnim telefonima) ili uređaji (na primer Xbox 360) ne mogu da zatraže od vas da unesete bezbednosni kôd kada probate da se prijavite. Ako dobijete grešku o neispravnoj lozinci u aplikaciji ili na uređaju, moraćete da kreirate jedinstvenu lozinku aplikacije da biste se prijavili. Kada se prijavite pomoću lozinke aplikacije, podesili ste sve za korišćenje te aplikacije ili uređaja. Moraćete da kreirate lozinku aplikacije i da se prijavite pomoću nje jednom za svaku aplikaciju ili uređaj koji ne može da vam zatraži bezbednosni kôd.

 1. Prijavite se na svoj Microsoft nalog.

 2. U odeljku Lozinka i bezbednosne informacije, dodirnite vezu Uredi bezbednosne informacije ili kliknite na nju.

  Ako vam ovde bude zatražen bezbednosni kôd, unesite ga i dodirnite dugme Prosledi ili kliknite na njega.

 3. U okviru Lozinke aplikacije dodirnite dugme Kreiraj novu lozinku aplikacije ili kliknite na njega.

  Generiše se nova lozinka aplikacije i pojavljuje se na ekranu.

 4. Prebacite se na aplikaciju ili uređaj za koji vam je potrebna lozinka i unesite lozinku aplikacije prikazanu na ekranu.

Više informacija o prijavljivanju na određene uređaje potražite u odeljku Lozinke aplikacije i verifikacija u dva koraka.

Uključio sam verifikaciju u dva koraka, ali više ne koristim iste alternativne kontakt informacije. Šta da radim?

Alternativne kontakt informacije vam pomažu da održite bezbednost naloga, pa ako više nisu ažurne, morate ih ažurirati. Možete obezbediti nove kontakt informacije i označiti zastarele e-adrese ili brojeve telefona koje treba izbrisati.

Važno

 • Imajte u vidu da 30 dana ne brišemo u potpunosti nijednu od starih informacija i da nećete moći da se prijavite na Microsoft nalog sa novim informacijama koje dodate dok ne prođe tih 30 dana. Žao nam je zbog neprijatnosti, ali ovaj period čekanja pomaže da sprečimo hakere da ažuriraju vaše bezbednosne informacije i dobiju pristup nalogu bez vašeg znanja.

 1. Na Microsoft nalogu, nastranici za prijavljivanje unesite e-adresu i lozinku.

 2. Na stranici „Pomozite nam da zaštitimo vaš nalog“ dodirnite ili izaberite Koristi drugačiju opciju verifikacije.

 3. Ako su sve alternativne kontakt informacije zastarele, sa padajuće liste odaberite Ove više nemam, a zatim dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega.

 4. Na stranici „Više nemam svoje bezbednosne informacije“ dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega, a zatim pratite uputstva za dodavanje i verifikovanje trenutnih kontakt informacija.

Potrebna vam je dodatna pomoć?