Pouzdani uređaji: najčešća pitanja

Prikaži sve

Šta je pouzdani uređaj?

Kada pokušavate da prikažete ili uređujete osetljive informacije vezane za vaš Microsoft nalog, kao što su detalji o kreditnoj kartici, možda ćemo vam zatražiti da najpre unesete bezbednosni kôd kako bismo se uverili da samo vi možete da se prijavite u svoj nalog. Međutim, ako često koristite neki uređaj, možete da ga označite kao pouzdan uređaj. Na pouzdanim uređajima ne morate da unosite bezbednosni kôd svaki put kada pokušavate da pristupite osetljivim informacijama.

Kako da označim uređaj kao pouzdan?

Uređaj možete da označite kao pouzdan jednostavnim potvrđivanjem izbora u polju za potvrdu. Kada budete upitani da unesete bezbednosni kôd za potvrdu identiteta, potvrdite izbor u polju za potvrdu Često se prijavljujem na ovom uređaju. Ne traži mi kôd., a mi vam više nećemo tražiti da unesete kôd kada se prijavljujete na tom uređaju.

Evo kako da označite uređaj kao pouzdani:

 1. Na uređaju koji želite da označite kao pouzdani, otvorite stranicu „Bezbednosne postavke“ i prijavite se koristeći Microsoft nalog.

 2. Zatražiće vam se da unesete bezbednosni kôd. Odaberite da li želite da primite bezbednosni kôd e-porukom, tekstualnom porukom ili aplikacijom za potvrdu identiteta. Kada primite kôd, unesite ga u tekstualno polje.

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Često se prijavljujem na ovom uređaju. Ne traži mi kôd., a zatim dodirnite stavku Prosledi ili kliknite na nju.

  Snimak ekrana sa poljem za potvrdu „Često se prijavljujem na ovom uređaju. Ne traži mi kôd.“

  Sada možete da uređujete svoje informacije na ovom uređaju kad god želite, bez unosa drugog bezbednosnog koda.

Izgubio/la sam pristup jednom od svojih pouzdanih uređaja. Šta bi trebalo da uradim?

Ako više nemate pristup uređaju koji ste označili kao pouzdan (na primer ako izgubite laptop ili vam ga ukradu), preporučujemo da uklonite sve pouzdane uređaje iz Microsoft naloga odjednom, da bi nalog ostao bezbedan. (Uvek možete kasnije da označite uređaje kao pouzdane.)

 1. Posetite stranicu „Bezbednosne postavke“ i prijavite se koristeći Microsoft nalog.

 2. U odeljku Pouzdani uređaji, dodirnite stavku Ukloni sve pouzdane uređaje povezane sa mojim nalogom ili kliknite na nju.

  Snimak ekrana sa vezom „Ukloni sve pouzdane uređaje povezane sa mojim nalogom“
 3. Dodirnite stavku Ukloni sve pouzdane uređaje ili kliknite na nju.

Šta se desilo sa listom pouzdanih uređaja na mojoj stranici sa bezbednosnim informacijama?

Microsoft je izvršio neke promene u načinu praćenja pouzdanih uređaja. Na primer, više ne morate da obezbeđujete jedinstveno ime za svaki pouzdani uređaj. Takođe možete da označite koliko god želite uređaja kao pouzdane – više ne postoji ograničenje.

Iz ovih razloga smo uklonili listu pouzdanih uređaja sa stranice sa bezbednosnim informacijama. Ako se ne prijavite na određenom pouzdanom uređaju makar jednom svaka dva meseca, automatski ćemo ga ukloniti sa vašeg Microsoft naloga. Ovo pomaže u zaštiti vašeg naloga u slučaju da se pouzdani uređaj izgubi ili ukrade, a da vi toga niste svesni. Uvek možete kasnije da označite uređaj kao pouzdan.

Potrebna vam je dodatna pomoć?