Windows Update greška 800B0001


Ako dobijete Windows Update grešku 800b0001, to znači da Windows Update ili Microsoft Update ne mogu da odrede dobavljača usluge šifrovanja ili da je datoteka koju Windows Update zahteva (koja se zove skladište kataloga) oštećena. Alatka za spremnost ažuriranja sistema može da ispravi neke uslove koji dovode do ove greške. Da biste koristili alatku, sledite ove korake:

 1. Posetite Veb stranicu Alatka za spremnost ažuriranja sistema . U odeljku Informacije za napredne korisnike pronađite izdanje operativnog sistema Windows i tip sistema računara, a zatim kliknite na vezu da biste preuzeli alatku za spremnost ažuriranja sistema. Da biste pronašli svoje izdanje operativnog sistema Windows, pogledajte članak Prikaz informacija o računaru.

 2. Ponovo pokrenite Windows Update.

  Napomena

  • Skeniranje obično traje 15 minuta ili manje, ali na nekim računarima može potrajati duže. Windows Update traka toka ne ažurira se u toku skeniranja, a tok izgleda kao da se zaustavio na 60% dovršenosti. Ovo ponašanje je očekivano. Skeniranje je i dalje u toku i ne bi trebalo da otkazujete ažuriranje.

Alatka za spremnost ažuriranja sistema (skraćeno, CheckSUR) jeste program koji izvršava jedno skeniranje u potrazi za problemima na računaru koji vas mogu sprečiti da instalirate ispravke. Gorenavedeni problem jeste jedan od uslova koje alatka CheckSUR može da potraži i popravi.

Ako alatka CheckSUR naiđe na probleme u toku rada, ona ih snima u datoteci koja se zove CheckSUR.log i nalazi se u Windows fascikli, u okviru Logs\CBS\. U podrazumevanoj instalaciji operativnog sistema Windows to će biti na lokaciji C:\Windows\Logs\CBS.

Ako alatka za spremnost ažuriranja sistema ne reši problem, moraćete da popravite Windows. Popravka operativnog sistema Windows neće oštetiti vaše lične datoteke ili programe koje ste instalirali na računaru.

Kada završite popravku, moraćete ponovo da pokrenete Windows Update da biste instalirali sve ispravke koje nisu uključene u instalacioni DVD. Da biste popravili Windows, sledite ove korake:

 1. Zatvorite sve programe, a zatim ponovo pokrenite računar.

 2. Ubacite Windows DVD u disk jedinicu računara. Sačekajte da se instalacioni program pokrene. Ako se instalacioni program ne pokrene automatski, sledite ove korake:

  1. Kliknite na dugme Start, a zatim u polju za pretragu otkucajte Disk jedinica:\setup.exe pri čemu Disk jedinica predstavlja oznaku DVD jedinice računara (na primer, D:\setup.exe).

  2. Na listi Programi izaberite stavku Setup.exe.

 3. Kliknite na dugme Instaliraj odmah.

 4. Izaberite stavku Idi na mrežu radi preuzimanja najnovijih ispravki za instalaciju (preporučuje se).

 5. Ako vam bude zatraženo, otkucajte Windows šifru proizvoda.

 6. U prozoru Koju vrstu instalacije želite? izaberite opciju Nadogradnja.

 7. Kada se instalacija dovrši, ponovo pokrenite računar, a zatim pokrenite uslugu Windows Update.

Ako se ova greška i dalje bude javljala, pogledajte ovu automatsku alatku za rešavanje problema na Veb lokaciji Microsoft podrške ili posetite lokaciju Microsoft Answers radi dodatne pomoći.

Kodovi grešaka na koje se ovo primenjuje: WindowsUpdate_800B0001

 • WindowsUpdate_800B0001

 • 0x800B0001Potrebna vam je dodatna pomoć?