Dobro došli u igranje igara u operativnom sistemu Windows 7

Pre nego što pritisnete to dugme, hajde da vidimo koji ste tip igrača. Povremeni igrač koji uživa u povremenom igranju igre „Pasijans“ ili „Bejeweled“? Aktivni igrač u zajednici sa više igrača? Strastveni igrač sa žuljevima od upravljača na oba palca?

Bez obzira na nivo opsesije, sve više igrača odlučuje da izgradi drevne civilizacije, bori se sa vanzemaljcima i juriša ka borbenim poljima na Windows platformi, više od bilo koje druge. Bez obzira na to da li upravo počinjete ili imate ekran pun dobrih rezultata, postoje dodaci i poboljšanja u operativnom sistemu Windows 7 koji će vam pomoći da za jedan nivo poboljšate iskustvo u igranju na ekranu i na mreži.

Hajde da pređemo direktno na funkcije…

Poboljšani efekti, oštrija grafika

DirectX 11 je najnovija generacija grafičke tehnologije, ažurirana verzija koja donosi realistično igranje igara u najnovijim verzijama igara Medal of Honor i Tom Clancy's HAWX 2, dok povećava uživanje u klasičnim igrama sa pucanjem i MMORPG igrama.

Lako je izgubiti se u poboljšanim efektima na računaru, u grafici oštroj kao sečivo, detaljnim pozadinama i živopisnim likovima.

Ne morate da istražujete svetove vanzemaljaca da biste videli pogodnosti aplikacije DirectX 11. Takođe ćete primetiti brzinu i performanse kada uređujete video zapise koje snimate ovde na Zemlji.

Provedite vreme igrajući igru, a ne tražeći je

„Explorer za igre“ u operativnom sistemu Windows 7

Da li ste ikada preuzeli novu igru, a zatim potrošili više vremena pokušavajući da je pronađete na računaru, nego tražeći izgubljeno blago ili dodatne bonus nivoe? Sa programom Explorer za igre u operativnom sistemu Windows 7, početak je toliko lak da i potpune novajlije mogu da igraju.

Kada unesete Igre u polje za pretragu, imaćete pristup svakom srednjevekovnom pohodu, svakoj misiji iz Drugog svetskog rata i svakoj planeti sa vanzemaljcima koje ste instalirali na računaru. Explorer za igre takođe prikazuje ocenu svakog naslova, trenutnu statistiku i sve dostupne ispravke.

Pre nego što skinete plastični omotač sa nove kupljene igre, već ćete imati veliku kolekciju omiljenih Windows igara: „Srca“, „Minolovac“, dve vrste igre „Pasijans“. Takođe ćete pronaći tri igre za više igrača, na mreži, tako da možete da izazovete svoje Internet prijatelje na igre kao što su „Backgammon“, „Checkers“ i „Spades“.

Najnovije ispravke, pravo u vaš računar

Podešavanja ispravki za igre u programu „Explorer za igre“

Samo zato što imate igre koje su vam odavno omiljene, ne znači da to moraju da budu stare verzije. Explorer za igre će vas obavestiti kada bude dostupna ispravka za jedan od vaših naslova i vodiće vas do one ispravne. Takođe će pratiti dobitke, gubitke i drugu zanimljivu statistiku.

U sobi ili širom sveta

Jedna od najboljih stvari je igranje na mreži koje vam omogućava takmičenje sa igračima ili sastavljanje tima igrača koji mogu da budu na drugom kraju sobe ili na suprotnoj strani sveta.

Sa lokacijom Games for Windows—LIVE*, možete da se povežete sa drugim igračima preko glasovnog ćaskanja i da sarađujete da biste dobili poene ili istražili nove svetove.

Ako već imate Xbox 360, možete da se prijavite sa istim informacijama o nalogu, uvezete listu prijatelja i da potrošite svoje Microsoft poene. Ako nemate nalog, ne morate da se osećate izostavljenim: njegovo kreiranje je brzo, jednostavno i besplatno.

Roditeljski nadzor

„Roditeljski nadzor“ u operativnom sistemu Windows 7

Zauzeti roditelji nemaju uvek vremena da vire deci preko ramena da bi nadgledali šta rade dok su za računarom.

Tu može da pomogne Windows 7. Možete da koristite ugrađeni Roditeljski nadzor da biste nadgledali i ograničili igre koje smeju deca da igraju, šta smeju da kupuju i koje lokacije za igru smeju da posećuju. Virtuelni svet može da bude zastrašujući, ali to je način da obezbedite da jedine crvene mrlje koje vide budu one od soka prosutog po tastaturi. Takođe možete da ograničite vreme koje mogu da igraju te igre koje su roditelji odobrili, ograničavajući ih na sate nakon što urade domaći zadatak ili pre spavanja.

Video igre su evoluirale od glomaznih, samostalnih mašina za igre u hodnicima do 3D svetova u koje možete da uđete iz svoje spavaće sobe. Stare verzije od 8 bitova čekale su da vam ponestane novac pre nego što se prikaže natpis „Želite li da igrate ponovo?“ Sada, zahvaljujući Windows 7 funkcijama kao što su DirectX 11 i igrama kao što je Age of Empires Online, moj odgovor će uvek biti jedno energično „Da!“

*Igre za Windows–UŽIVO nisu dostupne na svim tržištima.

Osnovni podaci o autoru

Dželisa Kastrodejl je honorarni pisac u oblasti tehnologije, kulture i zabave sa obe strane Atlantika. Osim njenih stalnih priloga za MSN and Microsoft, ona redovno daje doprinose za NBCSports.com. Nedavno je bila i pobednik kviza „Jeopardy!“ i verovatno bi trebalo da prestane da to pominje u učtivom razgovoru.