Računaru možete dodati lični pečat tako što ćete promeniti njegovu temu, boju, zvukove, pozadinu radne površine, čuvar ekrana, veličinu fonta i sliku korisničkog naloga. Možete izabrati i određene gadžete za radnu površinu.

Da biste pogledali video, pogledajte temu Slika dugmeta „Reprodukuj“Video: Personalizing your PC.

Teme

Tema uključuje pozadinu radne površine, čuvar ekrana, boju ivica prozora, zvukove i ponekad ikone i pokazivače miša. Imate izbor od nekoliko Aero tema. Koristite celu temu ili kreirajte sopstvenu prilagođenu temu tako što ćete promeniti slike, boje i zvukove pojedinačno. Više informacija potražite u članku Šta je tema?

Slika delova teme
Delovi teme

Više tema možete dodati u svoju kolekciju iz galerije za personalizaciju na Windows veb lokaciji.

Aero

Aero predstavlja premium vizuelni utisak pri radu u ovoj verziji operativnog sistema Windows. Ta tehnologija sadrži prozirni staklasti dizajn sa suptilnim animacijama prozora, novim „Start“ menijem, novom trakom zadataka i novim bojama ivica prozora. Više informacija potražite u članku Šta je to Aero utisak pri radu s računarom?

Slika boja ivica prozora
Boje ivica prozora koje se dobijaju uz Aero

Da biste saznali kako da promenite boje u operativnom sistemu Windows, pogledajte članak Promena boja na računaru.

Zvukovi

Možete promeniti zvukove na računaru, na primer, za primljenu e-poštu, pokretanje operativnog sistema Windows ili isključivanje računara. Više informacija potražite u članku Promena zvukova računara.

Pozadina radne površine

Pozadina radne površine, koja se naziva i poster, jeste slika, boja ili dizajn na radnoj površini. Ona predstavlja pozadinu za otvorene prozore. Možete odabrati jednu sliku koja će biti pozadina radne površine ili možete prikazati projekciju slajdova slika. Više informacija potražite u člancima Kreiranje projekcije slajdova kao pozadine radne površine iPromena pozadine radne površine (postera).

Slika pozadina radne površine koje dobijate uz Windows
Neke opcije za pozadinu radne površine u operativnom sistemu Windows

Više pozadina radne površine dostupno je u galeriji za personalizaciju na Windows veb lokaciji.

Čuvar ekrana

Čuvar ekrana je slika ili animacija koja se pojavljuje na ekranu kada ne koristite miš ili tastaturu u toku određenog vremenskog perioda. Možete odabrati različite Windows čuvare ekrana. Više informacija potražite u članku Promena čuvara ekrana.

Napomena

  • Ako ste izvršili nadogradnju na Windows 7 sa operativnog sistema Windows XP ili Windows Vista, imajte na umu da teme funkcionišu malo drugačije u operativnom sistemu Windows 7. Svaki put kada promenite temu, postavke nove teme se primenjuju na radnu površinu, uključujući čuvar ekrana. U nekim slučajevima, nova tema može promeniti postavku čuvara ekrana na Nijedno i moraćete ponovo da primenite postavke čuvara ekrana koje želite.

Veličina fonta

Tekst, ikone i druge stavke na ekranu možete uvećati tako što ćete povećati razmeru tačaka po inču (TPI). Takođe možete smanjiti razmeru TPI da biste umanjili tekst i druge stavke na ekranu i da bi više njih moglo da stane na ekran. Više informacija potražite u članku Povećavanje ili smanjivanje teksta na ekranu.

Slika korisničkog naloga

Slika korisničkog naloga pomaže prilikom identifikovanja naloga na računaru. Slika je prikazana na ekranu dobrodošlice i u okviru „Start“ menija. Sliku korisničkog naloga možete da promenite u neku od slika koje su uključene uz Windows ili možete da koristite sopstvenu sliku. Više informacija potražite u članku Izbor slike za korisnički nalog i „Start“ meni.

Gadžeti radne površine

Gadžeti radne površine su prilagodljivi mali programi koji mogu prikazivati informacije, kao što su vesti koje se neprekidno ažuriraju ili projekcija slajdova slika, a da pri tom ne morate da otvarate novi prozor. Više informacija potražite u člancima Gadžeti na radnoj površini: najčešća pitanja i Prilagođavanje gadžeta na radnoj površini.

Slika gadžeta na radnoj površini
Gadžeti na radnoj površini