Zašto se video zapisi ne reprodukuju u programu Internet Explorer?

Mnoge veb lokacije koriste dodatke kao što je Adobe Flash, Microsoft Silverlight ili QuickTime za reprodukciju video ili audio datoteka. Umesto korišćenja programskih dodataka, Internet Explorer strimuje medijski sadržaj na kompatibilnim lokacijama koristeći HTML5 i Adobe Flash. Ako video neće da se reprodukuje, probajte da otvorite lokaciju pomoću programa Internet Explorer za računare.

Otvaranje lokacije na računarima

 1. Na početnom ekranu dodirnite ili izaberite stavku Internet Explorer da biste otvorili Internet Explorer.

 2. Prevucite prstom nadole sa vrha (ili kliknite desnim tasterom miša) da biste prikazali komande aplikacije u programu Internet Explorer.

 3. Dodirnite dugme Alatke stranice Dugme „Alatke stranice“ ili kliknite na njega, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Prikaži na računaru.

  Možda ćete ipak morati da instalirate programski dodatak. Većina veb lokacija će vas obavestiti koji je programski dodatak potreban za reprodukovanje medijskog sadržaja.

Napomena

 • Ako koristite računar sa operativnim sistemom Windows RT 8.1, dodatke ne podržava ni Internet Explorer ni Internet Explorer za računare. Nećete moći da instalirate programske dodatke niti da reprodukujete video koji zahteva programski dodatak.

Zašto su veb stranice prazne ili se prikazuju nepravilno?

Neke veb lokacije mogu biti prazne ili nepravilno prikazane u programu Internet Explorer. Na primer, delovi veb stranica mogu da nedostaju, a boje i tekst mogu biti nepravilni. Može se desiti da neke stranice ne budu uopšte prikazane. Ako je deo stranice prazan ili nije prikazan pravilno, probajte jednu ili više od sledećih opcija:

 • Uključite prikaz kompatibilnosti. Prikaz kompatibilnosti možete uključiti samo u programu Internet Explorer za računare. Saznajte kako čitanjem teme Rešavanje problema sa prikazivanjem lokacija pomoću prikaza kompatibilnosti.

 • Isključite zaštitu praćenja za lokaciju na kojoj se nalazite. Saznajte kako to da uradite u članku Korišćenje zaštite praćenja.

 • Isključite hardversko ubrzanje. Da biste isključili hardversko ubrzanje, otvorite Internet Explorer za računare, dodirnite dugme Alatke ili kliknite na njega, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Internet opcije. Dodirnite ili izaberite karticu Više opcija, izaberite stavku Koristite prikazivanje softvera umesto GPU prikazivanja, a zatim dodirnite dugme U redu ili kliknite na njega. Morate da zatvorite Internet Explorer i ponovo ga otvorite da bi promene imale efekta.

Šta ako Internet Explorer padne, prestane da funkcioniše ili uspori rad?

Evo nekoliko stvari koje treba da probate ako Internet Explorer padne, prestane da funkcioniše ili uspori rad:

 • Instalirajte najnovije ispravke. Evo kako:

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Pretraga.
   (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Pretraga.)

  2. U polje za pretragu unesite termin Windows Update, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Instaliranje opcionalnih ispravki.

  3. Dodirnite ili izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke, a zatim sačekajte dok Windows potraži najnovije ispravke za računar.

  4. Ako budu pronađene ispravke, dodirnite dugme Instaliraj ispravke ili kliknite na njega.

 • Uspostavite početne vrednosti postavki programa Internet Explorer. Ovo će vratiti Internet Explorer na originalne postavke, ali neće izbrisati vaše omiljene lokacije ili feedove. Naučite kako da uspostavite početne vrednosti programa Internet Explorer.

 • Isključite dodatke. Dodaci vam dozvoljavaju da gledate video zapise na lokacijama, ali nekompatibilni ili zastareli dodaci mogu dovesti do sporog rada ili pada programa Internet Explorer ili sprečiti ispravno prikazivanje lokacija. Saznajte kako da isključite dodatke tako što ćete pročitati članak Upravljanje dodacima u programu Internet Explorer.


Potrebna vam je dodatna pomoć?