Dopremanje datoteka na računar

Ako je na računaru instalirana OneDrive aplikacija za radnu površinu za Windows, možete da koristite funkciju za dopremanje datoteka da biste pristupili svim datotekama na tom računaru sa drugog računara tako što ćete otići na veb-lokaciju OneDrive. Možete čak da pristupite lokacijama na mreži ako su uključene u biblioteke na računaru ili su mapirane kao disk jedinice. Kada pregledate datoteke na računaru sa udaljene lokacije, možete da preuzmete njihove kopije na kojima ćete raditi. Takođe, možete da strimujete video zapise i prikazujete fotografije u vidu projekcije slajdova. Da biste pristupili datotekama na računaru sa udaljene lokacije, proverite da li je računar kome želite da pristupite uključen i povezan sa internetom. Osim toga, na tom računaru mora biti pokrenuta OneDrive aplikacija, a postavka za dopremanje datoteka izabrana.

Napomena

 • Možete da koristite računar sa operativnim sistemom Windows 8.1 za dopremanje datoteka koje se nalaze na drugom računaru, ali ne na računaru sa operativnim sistemom Windows 8.1 (čak i ako instalirate OneDrive aplikaciju za radnu površinu na njemu).

Prikaži sve

Izaberite postavku za dopremanje datoteka

Ako niste izabrali postavku za dopremanje datoteka prilikom podešavanja aplikacije OneDrive, to možete da uradite u odeljku „Postavke“.

 1. Pređite na računar na kom je instalirana aplikacija OneDrive.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive icon (Ikona OneDrive) koja se nalazi na sistemskoj traci poslova, u krajnjem desnom uglu trake zadataka. (Možda je potrebno da najpre kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Strelica „Prikaži skrivene ikone“ koja se nalazi pored sistemske trake poslova da biste videli strelicu.) Kada to uradite, izaberite stavku Postavke.
 3. Na kartici Postavke, u okviru Opšte postavke izaberite opciju Dozvoli mi da koristim OneDrive za dopremanje mojih datoteka na ovaj računar, a zatim kliknite na dugme U redu.

Ponovo pokrenite aplikaciju OneDrive

 1. Pređite na računar na kom je instalirana aplikacija OneDrive.

 2. Potražite ikonu OneDrive (Ikona OneDrive) na sistemskoj traci poslova, skroz desno na traci zadataka. Možda je potrebno da najpre kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Strelica „Prikaži skrivene ikone“ koja se nalazi pored sistemske trake poslova da biste videli sve ikone. Ako vidite ikonu, kliknite desnim tasterom miša na nju i odaberite stavku Izađi da biste ponovo pokrenuli aplikaciju OneDrive.
 3. Kliknite na dugme Start, u okvir za pretragu unesite upit OneDrive, a zatim izaberite stavku Microsoft OneDrive. Na taj način ćete otvoriti fasciklu OneDrive, ali i pokrenuti uslugu OneDrive.

Savet

 • Da biste podesili OneDrive tako da se uvek pokrene kada se prijavite u Windows, kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive koja se nalazi na sistemskoj traci poslova, a zatim izaberite stavku Postavke. Na kartici Postavke, u okviru Opšte postavke izaberite stavku Automatski pokreni OneDrive kada se prijavim u Windows, a zatim kliknite na dugme U redu.

Napomene

 • Možete da koristite Mac za dopremanje datoteka koje se nalaze na računaru sa operativnim sistemom Windows, ali ne na računaru sa operativnim sistemom Mac.

 • Kada se povežete na računar da biste dopremili datoteke sa njega, od vas može biti zatraženo da unesete verifikacioni kôd.

 • Ako je postavka za dopremanje datoteka nedostupna, moguće je da je blokirana grupnim smernicama. Obratite se administratoru mreže za više informacija.

Obratite se podršci


Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?