OneDrive za iOS: najčešća pitanja

U nastavku su date osnove korišćenja OneDrive aplikacija za mobilne uređaje za iPhone, iPad i iPod Touch. Preuzmite besplatnu aplikaciju za iOS.

Prikaži sve

Dodavanje fotografije ili video zapisa

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive.

 2. U gornjem desnom uglu dodirnite dugme More (Još).

 3. Dodirnite Add Items (Dodaj stavke), a zatim odaberite neku od ponuđenih opcija: možete da kreirate fasciklu, snimite fotografiju ili video zapis ili otpremite postojeću fotografiju ili video zapis.

Napomena

Deljenje datoteka i fascikli

Aplikaciju OneDrive možete da koristite za deljenje datoteka i fascikli.

Deljenje datoteke

 1. Dodirnite datoteku koju želite da delite, a zatim dugme za Share (Deli).

 2. Da biste dali dozvolu samo određenim osobama, izaberite stavku Invite People (Pozovi osobe), dodajte kontakte, a zatim dodirnite dugme Add (Dodaj). Da biste preuzeli vezu koju možete da nalepite u poruci, odaberite stavku Share a Link (Deli vezu), a zatim stavku View Only (Samo prikaz) ili View and Edit (Prikaz i uređivanje). Da biste preuzeli i priložili datoteku, odaberite stavku Send Files (Pošalji datoteke), a zatim odaberite aplikaciju koju želite da koristite.

Deljenje fascikle

 1. Dodirnite fasciklu koju želite da delite, a zatim u gornjem desnom uglu dodirnite dugme More (Još).

 2. Dodirnite stavku Sharing and Permissions (Deljenje i dozvole).

 3. Da biste dali dozvolu samo određenim osobama, izaberite stavku Invite People (Pozovi osobe), dodajte kontakte, a zatim dodirnite dugme Add (Dodaj). Da biste preuzeli vezu koju možete da nalepite u poruci, odaberite stavku Share a Link (Deli vezu), a zatim stavku View Only (Samo prikaz) ili View and Edit (Prikaz i uređivanje).

Napomena

Automatsko čuvanje snimljenih fotografija i video zapisa u OneDrive

Kada se prvi put prijavite u OneDrive, dobićete upit da li želite da automatski otpremate fotografije i video zapise koje ste snimili telefonom u OneDrive. Dodirnite OK (U redu) da biste uključili automatsko otpremanje. To možete da uradite i u odeljku Settings (Podešavanja). Evo postupka:

 1. U okviru aplikacije OneDrive, dodirnite Settings (Podešavanja), a zatim Camera Backup (Pravljenje rezervnih kopija snimaka kamere).

 2. Uključite opciju Camera Backup (Pravljenje rezervnih kopija snimaka kamere) da biste automatski otpremali fotografije i video zapise u OneDrive.

  Da biste videli otpremljene fotografije i video zapise, dodirnite Backup (Rezervne kopije).

Napomene

 • Sve fotografije i video zapisi će biti otpremljeni u originalnoj veličini kada se povežete preko Wi-Fi mreže. Ako želite da koristite mobilnu mrežu, dodirnite Settings (Podešavanja), Camera Backup (Pravljenje rezervnih kopija snimaka kamere), a zatim uključite opciju Use Mobile Network (Koristi mobilnu mrežu).

 • Da biste dobili dodatnu pomoć za pravljenje rezervnih kopija snimaka kamere, obratite se korisničkoj podršci.

Promena Microsoft naloga koji koristite za OneDrive

U okviru aplikacije OneDrive, dodirnite Settings (Podešavanja), a zatim Sign Out (Odjavljivanje). Ponovo se prijavite koristeći željeni nalog.

Provera količine preostalog prostora za skladištenje

U okviru OneDrive aplikacije, otvorite meni Settings (Podešavanja) da biste videli količinu ukupnog i slobodnog prostora za skladištenje.

Napomena

Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?