Korišćenje usluge OneDrive sa programskim paketom Office 2013

Ako imate Office 2013, brzo možete da otvorite i sačuvate dokumente u usluzi OneDrive direktno iz Office aplikacija kao što su Word, Excel i PowerPoint. Ako na računaru imate instaliranu i OneDrive aplikaciju na radnoj površini (neka izdanja sistema Office 2013 sadrže OneDrive aplikaciju na radnoj površini), OneDrive i Office rade zajedno, brže sinhronizuju dokumente i omogućavaju vam da radite na deljenim dokumentima istovremeno kad i druge osobe.

Čuvanje Office dokumenata uOneDrive:

  1. Prijavite se u OneDrive kada instalirate Office 2013, ili obavite to direktno iz neke Office aplikacije. Dovoljno je da u gornjem desnom uglu aplikacije kliknite ne dugme Prijavljivanje, a zatim unesete e-adresu i lozinku koje čine vaš Microsoft nalog.

  2. Otvorite dokument koji želite da sačuvate u usluzi OneDrive, u meniju Datoteka dodirnite ili mišem izaberite stavku Sačuvaj kao, odaberite svoj OneDrive, a zatim odaberite fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku.

Windows 8.1

Da biste videli da li je na vašem računaru instalirana OneDrive aplikacija za radnu površinu, pratite sledeće korake:

  1. Na početnom ekranu unesite upit Programi a zatim dodirnite stavku Programi i funkcije ili kliknite na nju.

  2. Na listi instaliranih programa potražite Microsoft OneDrive. Ukoliko ga pronađete, to znači da je aplikacija za radnu površinu instalirana na računaru.

Ako koristite Windows 8.1, možete da instalirate OneDrive aplikaciju na radnoj površini da biste instalirali postavku koja vam omogućava da koristite Office za rad na dokumentima iz usluge OneDrive u isto vreme kad i drugi. Pošto je OneDrive ugrađen u Windows 8.1, nijedna druga funkcija aplikacije na radnoj površini neće biti instalirana. Preuzmite besplatnu aplikaciju za radnu površinu

Pogledajte sistemske zahteve. Preuzimanje aplikacije znači da se slažete sa Microsoft ugovorom o pružanju usluga i izjavom o privatnosti. Ovaj softver takođe može automatski da preuzima i instalira ispravke.

Windows 7 ili Windows Vista

Da biste optimizovali OneDrive za korišćenje sa sistemom Office 2013, pratite ove korake:

  1. Kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive (Ikona OneDrive) koja se nalazi na sistemskoj traci poslova, u krajnjem desnom uglu trake zadataka. (Možda je potrebno da najpre izaberete stavku Prikaži skrivene ikone da biste videli ikonu.) Kada to uradite, izaberite stavku Postavke.
  2. Na kartici Postavke, u odeljku Opšte izaberite opciju Koristi Office za brže sinhronizovanje datoteka i istovremeni rad na datotekama sa drugim osobama, a zatim kliknite na dugme U redu.

Napomena

Obratite se podršci


Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?