Organizovanje fotografija i datoteka

Kada otpremite fotografije i datoteke u uslugu OneDrive, možete da im promenite redosled, da ih preimenujete i premeštate na veb-lokaciji OneDrive kako bi bile organizovane. Možda je potrebno da se prijavite na Microsoft nalog.

Prikaži sve

Promena redosleda datoteka

 1. Potražite fasciklu sa datotekama čiji redosled želite da promenite.

 2. Dodirnite dugme Sortiraj po ili kliknite na njega, a zatim izaberite stavku Promeni redosled.

 3. Ako to od vas bude zatraženo, instalirajte Microsoft Silverlight.

 4. Promenite redosled datoteka prevlačeći ih prema redosledu kojim želite da se pojavljuju.

 5. Dodirnite dugme Sačuvaj redosled sortiranja ili kliknite na njega.

Napomena

 • Datoteke će se takođe pojaviti prema prilagođenom redosledu sortiranja u mobilnoj aplikaciji OneDrive na vašem telefonu ili tabletu. Međutim, ovaj redosled neće biti primenjen na vaše OneDrive datoteke u programu „Istraživač datoteka“, kao ni u aplikaciji OneDrive za Windows 8.1 i Windows RT 8.1.

Preimenovanje datoteke ili fotografije

 1. Izaberite datoteku ili fasciklu koju želite da preimenujete tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu u gornjem levom uglu stavke.

 2. Kliknite na dugme Upravljanje ili kliknite na njega, izaberite opciju Preimenuj, a zatim otkucajte novo ime.

  Savet

  • Ako imate Windows 8.1 ili Windows RT 8.1, ili ako na računaru imate instaliranu OneDrive aplikaciju na radnoj površini, datoteke u usluzi OneDrive možete da preimenujete i u programu „Istraživač datoteka“.

Premeštanje datoteke ili fascikle na drugu lokaciju

 1. Potražite datoteku ili fasciklu koju želite da premestite.

 2. Izaberite stavku koju želite da premestite tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu u gornjem levom uglu stavke. Možete da odaberete i više stavki koje ćete premestiti odjednom.

 3. Dodirnite dugme Upravljanje ili kliknite na njega, izaberite stavku Premesti u, izaberite odredišnu fasciklu, a zatim dodirnite dugme Premesti ili kliknite na njega. Ako želite da kreirate novu fasciklu za skladištenje stavke, izaberite stavku Nova fascikla.

Napomene

 • Ako imate Windows 8.1 ili Windows RT 8.1, ili ako na računaru imate instaliranu OneDrive aplikaciju na radnoj površini, datoteke u usluzi OneDrive možete da kopirate, premestite ili preimenujete i u programu „Istraživač datoteka“.

Obratite se podršci


Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?