Plan za skladište: uobičajena pitanja o pretplati i naplati

U nastavku slede odgovori na neka najčešća pitanja o kupovini OneDrive plana za skladište.

Prikaži sve

Koji planovi za skladište su dostupni i koliko koštaju?

Dostupni su planovi od 100 GB i 200 GB. (Planovi od 20 i 50 GB više nisu dostupni za kupovinu, ali ako već imate ovakav plan, možete da ga koristite i dalje.) Svi planovi se naplaćuju mesečno, počev od dana kupovine pretplate. Da biste videli cene planova u svojoj zemlji ili regionu, posetite stranicu OneDrive planovi. Da biste kupili plan za skladište u nekoj drugoj zemlji ili regionu, pogledajte Plan za skladište po zemlji/regionu.

Imam problem da aktiviram kôd koji sam primio za dodatno skladište

Proverite da li ste uneli tačan kôd. On se sastoji od 25 cifara. Ako niste uspeli da uklonite problem i pored toga što ste uneli tačan kôd, sačekajte nekoliko minuta, a zatim pokušajte ponovo.

Kupio/la sam godišnji plan za skladište. Šta će se dogoditi kada se on promeni u mesečni plan?

Snizili smo cene planova za skladište i promenili sve godišnje planove u mesečne. Povraćaj sredstava za preostale dane godišnjeg plana biće izvršen u skladu sa metodom plaćanja koji ste koristili. Čak i ako taj metod nije aktivan, banka će vam izdati povraćaj sredstava. Skladište koje dobijate u sklopu sistema Office ili OS Windows i dalje će biti primenjivano na godišnjoj osnovi.

Napomena

 • Možete unapred da se pretplatite na veći broj meseci, ali pošto se mesečni planovi obnavljaju automatski, ne morate da brinete da ćete zaboraviti mesečno plaćanje.

Kada ističe moja pretplata?

Pretplate ne ističu. One se automatski obnavljaju svakog meseca ukoliko ih ne otkažete. Da biste videli kada će vaša pretplata biti obnovljena, odnosno kada ističe ako ste je otkazali, posetite stranicu Skladište na veb-lokaciji OneDrive, a zatim pored svog plana za skladište dodirnite stavku Upravljanje ili kliknite na nju da biste otvorili stranicu Microsoft naloga.

Zašto se moj plan za skladište ne pojavljuje u usluzi OneDrive?

Ako se vaš plan za skladište ne pojavljuje u usluzi OneDrive, posetite stranicu „Skladište“, a zatim u levom oknu dodirnite stavku Planovi ili kliknite na nju.

Kako da ažuriram informacije o naplati koje koristim za svoju pretplatu?

 1. Posetite stranicu „Skladište“ na veb-lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Da biste promenili lične informacije, dodirnite ili mišem izaberite stavku profil, a zatim stavku uredi profil.

  Da biste uredili način plaćanja, dodirnite dugme pretplate, ili kliknite na njega, iznad svoje pretplate za OneDrive dodirnite ili mišem izaberite stavku upravljaj, opciju promeni opciju plaćanja, a zatim pratite uputstva na ekranu.

Napomena

 • Kada dođe do automatskog obnavljanja plana za skladište, koristiće se novi način plaćanja i nove informacije.

Zašto još uvek imam na raspolaganju dodatni prostor za skladištenje ako je moja pretplata otkazana?

Kada otkažete pretplatu na skladište, ono vam je na raspolaganju do datuma isteka pretplate. Ako prekoračite preostali prostor za skladištenje, moći ćete da prikažete, delite i preuzmete datoteke iz usluge OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite dodatni ili oslobodite postojeći prostor za skladištenje.

Kako mogu da pređem na manji plan za skladište?

Ako kupite plan za skladište koji prevazilazi vaše potrebe, pratite korake koji su navedeni u sledećem odeljku da biste otkazali pretplatu. Zatim sačekajte da ona istekne i izaberite plan sa manjim skladištem. Proverite da li je skladišni prostor koji ste zauzeli manji od ograničenja skladišta u novom planu pre nego što pređete na njega.

Kako da otkažem svoju pretplatu?

Pretplate ne mogu da se otkazuju, ali možete da otkažete automatsko obnavljanje:

 1. Posetite stranicu „Skladište“ na veb-lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Dodirnite ili mišem izaberite stavku pretplate.

 4. Iznad svoje pretplate za OneDrive, dodirnite dugme upravljaj ili kliknite na njega.

 5. Kliknite na dugme otkaži pretplatu, zatim dodirnite dugme dalje ili kliknite na njega.

 6. Dodirnite dugme potvrdi otkazivanje ili kliknite na njega.

  Napomene

  • Ako otkažete pretplatu, plan za skladište će biti raspoloživ do datuma isteka. Kada plan istekne, skladište će se vratiti na besplatan plan u usluzi OneDrive.

  • Novac od OneDrive pretplata se u najvećem broju slučajeva ne vraća izuzev kada je to propisano zakonom.

Kako da obnovim svoju pretplatu?

Ne morate da preduzimate ništa. OneDrive planovi za skladište se automatski obnavljaju.

Šta će se dogoditi ako pređem na veći plan za skladište?

Ako pređete na veći plan, biće vam naplaćena razlika u ceni između novog plana i preostalog vremena važenja postojećeg plana. Datum za obnavljanje pretplate će biti vraćen na datum kada ste kupili veći plan za skladište.

Kako da promenim metod plaćanja?

Napomena: da biste kupili veći plan za skladište koristeći neki drugi metod plaćanja, najpre obavezno promenite metod plaćanja, a zatim izaberite novi plan za skladište.

Postupak za promenu metoda plaćanja:

 1. Posetite stranicu „Skladište“ na veb-lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Dodirnite dugme pretplate, ili kliknite na njega, iznad svoje pretplate za OneDrive dodirnite ili mišem izaberite stavku upravljaj, opciju promeni opciju plaćanja, a zatim pratite uputstva na ekranu.

Šta treba da uradim ako je moj način plaćanja odbijen ili nevažeći?

Generalno gledano, ako je način plaćanja odbijen, razlog je neki problem vezan za informacije o naplati, kreditnu karticu ili drugi način plaćanja. Pratite ove korake da biste potvrdili verodostojnost svojih informacija o naplati ili da biste promenili način plaćanja:

 1. Posetite stranicu „Skladište“ na veb-lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Dodirnite dugme opcije plaćanja ili kliknite na njega, a zatim izaberite opciju plaćanja koju koristite za plan pretplate na OneDrive.

 4. Ako treba da promenite te informacije, dodirnite dugme uredi ili kliknite na njega.

  Da biste koristili neki drugi način plaćanja, dodirnite dugme pretplate, ili kliknite na njega, iznad svoje pretplate za OneDrive dodirnite ili mišem izaberite stavku upravljaj, opciju promeni opciju plaćanja, a zatim pratite uputstva na ekranu.

Napomena

 • Ako su vaše informacije o plaćanju tačne, a i dalje dobijate ovu grešku, obratite se banci da biste dobili dodatne informacije.

Napomene

Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?