Promena prikaza na veb-lokaciji OneDrive

Postoji mnogo načina za prikazivanje datoteka na veb-lokaciji OneDrive.

Pregledanje stavki

Okno sa leve strane vam omogućava da filtrirate prikaz stavki u usluzi OneDrive. Da biste videli:

  • Sve svoje datoteke u usluzi OneDrive, dodirnite stavku Datoteke ili kliknite na nju.

  • Office dokumente koje ste nedavno pregledali, dodirnite stavku Nedavni dokumenti ili kliknite na nju.

  • Sve fotografije u usluzi OneDrive raspoređene po datumu, dodirnite stavku All photos ili kliknite na nju. Ovaj prikaz je kao fotografski dnevnik vaših najdražih osoba i avantura. Da biste pokazali samo fotografije iz određene fascikle u ovom prikazu, dodirnite strelicu u gornjem desnom uglu pored stavke Fascikla ili kliknite na nju, a zatim izaberite fasciklu. Da biste sačuvali postavke i za sve buduće posete veb-lokaciji OneDrive, kliknite na dugme Postavi kao podrazumevano.

  • Stavke koje ste delili sa drugim osobama i one koje su drugi delili sa vama, dodirnite stavku Deljeno ili kliknite na nju.

Sortiranje stavki

Dokumenti se najčešće sortiraju po imanu, a fotografije po datumu kreiranja. Međutim, vi možete da menjate redosled sortiranja. Samo dodirnite dugme Sortiraj po ili kliknite na njega, a zatim izaberite neku drugu opciju. Ako izaberete opciju Promeni raspored, možete da prevučete stavke prema proizvoljnom redosledu i da ih sačuvate tako.

Promena izgleda stavki

Da biste videli datoteke u liste sa detaljima, izaberite stavku Prikaz detalja. Da biste videli datoteke u vidu pločica sa sličicama, izaberite stavku Prikaz sličica.

Dugmad „Prikaz detalja“ i „Prikaz sličica“ na veb-lokaciji OneDrive

Prikaz detalja

Da biste prikazali dodatne informacije o izabranim stavkama, izaberite opciju Okno sa detaljima. Okno sa detaljima pokazuje informacije o deljenju i još mnogo toga. Ako je reč o fotografijama, možete da vidite informacije o korišćenom fotoaparatu i postavkama na njemu. Ako je reč o fotografijama koje su snimljene telefonom, možete da vidite informacije o lokaciji. Kod nekih fotografija možete da vidite čak i tekst koji je izdvojen sa fotografije.

Promena jezika

Da biste prikazali uslugu OneDrive na nekom drugom jeziku, pri dnu stranice dodirnite jezik i zemlju/region. Izaberite drugi jezik i zemlju/region, a zatim dodirnite dugme Sačuvaj ili kliknite na njega.

Posetite OneDrive


Drugi resursi

Potrebna vam je dodatna pomoć?
Postavite pitanje na forumu posvećenom usluzi OneDrive

Imate ideje za OneDrive?
Pružite nam povratne informacije

Ne možete da otvorite OneDrive?
Proverite status usluge

Potrebna vam je pomoć za uređivanje Office dokumenata na veb-lokaciji OneDrive?
Otvorite podršku za Office Online