Promena prikaza na veb-lokaciji OneDrive

Postoji mnogo načina za prikazivanje datoteka na veb lokaciji OneDrive.

Pregledanje stavki

Okno sa leve strane vam omogućava da filtrirate prikaz stavki u usluzi OneDrive. Da biste videli:

  • Sve svoje datoteke u usluzi OneDrive, dodirnite stavku Datoteke ili kliknite na nju.

  • Office dokumente koje ste nedavno pregledali, dodirnite stavku Nedavni dokumenti ili kliknite na nju.

  • Sve fotografije u usluzi OneDrive raspoređene po datumu, dodirnite stavku Sve fotografije ili kliknite na nju. Ovaj prikaz je kao fotografski dnevnik vaših najdražih osoba i avantura. Da biste pokazali samo fotografije iz određene fascikle u ovom prikazu, dodirnite strelicu u gornjem desnom uglu pored stavke Fascikla ili kliknite na nju, a zatim izaberite fasciklu. Da biste sačuvali postavke i za sve buduće posete veb lokaciji OneDrive, kliknite na dugme Postavi kao podrazumevano.

  • Stavke koje ste delili sa drugim osobama i one koje su drugi delili sa vama, dodirnite stavku Deljeno ili kliknite na nju.

Sortiranje stavki

Dokumenti se najčešće sortiraju po imanu, a fotografije po datumu kreiranja. Međutim, vi možete da menjate redosled sortiranja. Samo dodirnite dugme Sortiraj po ili kliknite na njega, a zatim izaberite neku drugu opciju. Ako izaberete opciju Promeni raspored, možete da prevučete stavke prema proizvoljnom redosledu i da ih sačuvate tako.

Promena izgleda stavki

Da biste videli datoteke u liste sa detaljima, izaberite stavku Prikaz detalja. Da biste videli datoteke u vidu pločica sa sličicama, izaberite stavku Prikaz sličica.

Dugmad „Prikaz detalja“ i „Prikaz sličica“ na veb lokaciji OneDrive

Prikaz detalja

Da biste prikazali dodatne informacije o izabranim stavkama, izaberite opciju Okno sa detaljima. Okno sa detaljima pokazuje informacije o deljenju i još mnogo toga. Ako je reč o fotografijama, možete da vidite informacije o korišćenom fotoaparatu i postavkama na njemu. Ako je reč o fotografijama koje su snimljene telefonom, možete da vidite informacije o lokaciji. Kod nekih fotografija možete da vidite čak i tekst koji je izdvojen sa fotografije.

Promena jezika

Da biste prikazali uslugu OneDrive na nekom drugom jeziku, pri dnu stranice dodirnite jezik i zemlju/region. Izaberite drugi jezik i zemlju/region, a zatim dodirnite dugme Sačuvaj ili kliknite na njega.

Obratite se podršci


Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?