Napredne mogućnosti

Windows 8, Windows RT

Neka mesta na kojima možete da promenite postavke

Promena postavki

U operativnom sistemu Windows 8 and Windows RT možete da prilagodite i izmenite najrazličitije stvari onako kako vam najviše odgovara.

Postavke

Bez obzira na to da li želite da se povežete na drugu bežičnu mrežu ili samo želite da menjate novu aplikaciju, dugme za postavke je prvi korak za sve što je vezano za postavke. Naći ćete postavke za otvorenu aplikaciju, kao i neke česte postavke za računar: mrežno povezivanje, jačinu tona, osvetljenje, obaveštenja, napajanje i jezik. Postavke računara su iste gde god da se nalazite u operativnom sistemu Windows, ali se postavke aplikacija razlikuju kod svake od njih.

Ako vas dugme za postavke ne odvede do onoga što stražite, dodirnite ili kliknite na stavku Promena postavki računara. Možete da personalizujete početni i zaključani ekran, prilagodite dugmad za pretragu i deljenje, dodate uređaj, promenite postavke privatnosti i još mnogo toga.

Kontrolna tabla

Da biste pronašli dodatne postavke, otvorite kontrolnu tablu. Pronaći ćete poznate opcije za teme i pozadine radne površine, rezoluciju ekrana, korisničke naloge, program „Porodična bezbednost“ i još toga. Da biste došli do njih, kliknite na dugme za pretragu i potražite upit Kontrolna tabla.

Snimak ekrana personalizacije na kontrolnoj tabli

Sistem

A u prozoru „Sistem“ možete da pronađete informacije o svom računaru i o izdanju operativnog sistema Windows. Takođe možete da promenite ime računara i da se pridružite domenu ili radnoj grupi. Da biste došli do prozora „Sistem“, kliknite na dugme za pretragu i unesite upit sistem. Zatim dodirnite stavku Postavke ili kliknite na nju, a potom stavku Sistem.

Pogledajte više

Potražite rešenja u odeljku podrške „Performanse i održavanje“.

Upoznajte najnoviji Windows.

Pokažite omiljene slike i boje na svom računaru.