Opcije sata u operativnim sistemima Windows 8.1 i Windows RT 8.1

Ako želite da dodate sat na početni ekran ili radnu površinu, postoje različiti satovi, tajmeri i aplikacije alarma dostupni u Windows prodavnici.

Ako želite da vidite vreme, izvršite brzo prevlačenje sa desne strane ekrana. Ukoliko koristite miš, postavite pokazivač na donji desni ugao ekrana i potom ga pomerite nagore.

Pretraga satova u Windows prodavnici

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Pretraga.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Pretraga.)

 2. U polje za pretragu unesite termin prodavnica , a zatim izaberite stavku Prodavnica.

 3. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Pretraga.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Pretraga.)

 4. U polje za pretragu unesite termin sat , a zatim pritisnite taster Enter.

 5. Pretražujte listu aplikacija dok ne pronađete neku koja vam se sviđa, dodirnite je ili kliknite na nju, a zatim dodirnite dugme Instalirajili kliknite na njega.

Dodavanje dodatnih vremenskih zona u sat na radnoj površini

Na radnoj površini možete dodati i dve dodatne vremenske zone u sat na sistemskoj traci poslova koja se nalazi sa krajnje desne strane trake zadataka.

 1. Na radnoj površini pritisnite i držite ili kliknite desnim tasterom miša na datum i vreme na sistemskoj traci poslova, a zatim dodirnite dugme Prilagodi datum/vremeili kliknite na njega.

 2. Izaberite karticu Dodatni satovi , izaberite stavku Prikaži ovaj sat, odaberite željenu vremensku zonu, a zatim unesite ime za nju. Ponovite ako želite da dodate treći sat.

 3. Dodirnite dugme U redu ili kliknite na njega. Sada možete prikazivati vreme u drugim vremenskim zonama tako što ćete dodirnuti vreme i datum na traci zadataka ili postaviti pokazivač miša na njih.

Napomena

 • Windows veb lokacija više ne hostuje galeriju gadžeta, ali neke aplikacije mogu ponuditi čak i više od gadžeta – i mnoge od njih su besplatne. Više informacija potražite u članku Gadžeti radne površine.

Potrebna vam je dodatna pomoć?