Povezivanje Microsoft naloga sa nalogom domena

Možete da povežete Microsoft nalog sa nalogom domena i da sinhronizujete postavke i željene opcije ta dva naloga. Na primer, ako koristite nalog domena na poslu, možete da povežete Microsoft nalog sa njim i da vidite istu pozadinu radne površine, postavke aplikacija, istoriju i favorite u pregledaču i druge postavke Microsoft naloga koje vidite na kućnom računaru. Takođe ćete moći da koristite usluge Microsoft naloga sa svog domenskog računara bez pojedinačnog prijavljivanja u te usluge.

Da biste povezali Microsoft nalog

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promena postavki računara.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promena postavki računara.)

 2. Dodirnite dugme Korisnici ili kliknite na njega.

 3. Dodirnite opciju Povežite svoj Microsoft nalog ili kliknite na nju.

 4. Izaberite postavke Microsoft naloga koje želite da sinhronizujete sa nalogom domena, a zatim dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega.

 5. Unesite adresu e-pošte koju koristite kao Microsoft nalog, a zatim dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega.

  Ako već nemate Microsoft nalog, izaberite opciju Upišite se za novu adresu e-pošte, a zatim pratite uputstva.

 6. Unesite lozinku za svoj Microsoft nalog, a zatim dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega.

 7. Dodajte svoje bezbednosne informacije za verifikaciju, dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega, a zatim i dugme Dovrši.

Napomene

 • Vaš nalog domena ili postavke smernica grupe vam možda neće dozvoliti da povežete Microsoft nalog ili da sinhronizujete neke postavke. Više informacija potražite od administratora sistema.

 • Možete da prekinete vezu naloga domena sa Microsoft nalogom kad god to želite. U dijalogu „Postavke računara“ izaberite stavku Korisnici, dodirnite dugme Prekini vezu ili kliknite na njega, a zatim i dugme Dovrši.

 • Više informacija o korisničkim nalozima pronaći ćete u člancima Korisnički nalozi: najčešća pitanja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?