Kako da zamenim svoje bezbednosne informacije?

Zamena bezbednosnih informacija iz naloga

  1. Posetite veb stranicu Bezbednosne postavke i prijavite se koristeći svoj Microsoft nalog.

  2. Ako se od vas zatraži da unesete bezbednosni kôd da biste nastavili, a vi ne možete da ga dobijete, u padajućoj listi izaberite stavku Više to ne koristim ili Ne mogu da verifikujem nalog, a zatim pratite uputstva.

  3. Ako se od vas ne traži bezbednosni kôd, videćete svoje bezbednosne informacije u odeljku Bezbednosne informacije održavaju bezbednost naloga. Pored svake stavke koju želite da uklonite kliknite na dugme Ukloni, a zatim dodajte nove bezbednosne informacije čim se to od vas zatraži.

Ako uklonite sve svoje bezbednosne informacije, postoji period čekanja od 30 dana tokom kog ćemo pomoći u zaštiti osetljivih delova naloga, tako da niko neće moći da menja bezbednosne postavke, niti da koristi vaše opcije plaćanja. Svoju e-adresu, Skype, OneDrive i uređaje možete da koristite na uobičajen način, ali ako ste uključili verifikaciju u dva koraka, moraćete da koristite pouzdan uređaj ili lozinke za aplikacije koje ste podesili na svojim uređajima.

Nakon isteka 30 dana, bićete obavešteni o tome da je čekanje završeno i da je vreme da unesite nove bezbednosne informacije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?