Kako da zamenim sve svoje bezbednosne informacije?

Microsoft će od vas povremeno tražiti da verifikujete svoj nalog. Ovo radimo da bismo vas zaštitili i da bismo se uverili da ste baš vi osoba koja pokušava da pristupi informacijama. Međutim, ako su sve vaše bezbednosne informacije zastarele jer, na primer, više ne koristite nijedan broj telefona ili e-adresu povezanu sa vašim nalogom, potrebno je da izbrišete stare informacije i ažurirate nalog novim bezbednosnim informacijama.

Šta bi trebalo da znam o periodu čekanja od 30 dana?

Čak i ako odlučite da izbrišete svoje zastarele bezbednosne informacije, mi ih nećemo ukloniti u potpunosti dok ne prođe 30 dana. Ovaj period čekanja nam pomaže da odvratimo hakere od menjanja vaših bezbednosnih informacija i pristupanja nalogu bez vašeg znanja. Međutim, to što postoji period čekanja ne znači da nećete moći da pristupate svom Microsoft nalogu.

Prikaži sve

Ako verifikacija u dva koraka nije uključena

Ako niste uključili verifikaciju u dva koraka, i dalje možete da koristite svoj nalog na uobičajen način:

  • Moći ćete da pristupate e-pošti, uslugamaSkype i OneDrive i uređajima kao i obično.

  • Jedine radnje koje će vam biti nedostupne su one koje zahtevaju bezbednosne informacije (kao što je provera informacija za naplatu).

  • U ovom periodu ćemo možda zatražiti od vas da potvrdite da ste vi zahtevali promene.

Ako je verifikacija u dva koraka uključena

Ako ste uključili verifikaciju u dva koraka, morate da ažurirate bezbednosne informacije da biste se prijavili u svoj nalog. Tokom perioda čekanja nećete moći da se prijavljujete na lokacije i u usluge (kao što je Outlook.com) koristeći svoj Microsoft nalog, ali ćete i dalje moći da se prijavljujete na uređaje (kao što su računar ili Windows Phone) i da koristite postojeće lozinke za aplikacije.

Čekanje možete da izbegnete ako preduzmete sledeće:

  • Koristite pouzdani uređaj. Ako imate uređaj koji ne zahteva kodove prilikom prijavljivanja, odmah ažurirajte bezbednosne informacije sa tog uređaja.

  • Pronađite bezbednosne informacije. Postoji li bilo kakva mogućnost da vaš stari telefon ili e-adresa nisu nepovratno izgubljeni? Ako možete da ih pronađete, odmah oporavite nalog pomoću njih.

Zamena svih bezbednosnih informacija iz naloga

  1. Posetite stranicu Pomozite nam da zaštitimo vaš nalog i prijavite se u svoj Microsoft nalog.

    Pojaviće se upit u kome se traži da unesete bezbednosni kôd.

  2. U padajućoj listi izaberite opciju Nemam ih više, a zatim dodirnite dugme Dalje ili kliknite na njega.

  3. Pratite uputstva na ekranu da biste dodali i verifikovali nove bezbednosne informacije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?