Saveti za rešavanje problema sa funkcijom „Reprodukuj“.

Evo nekoliko predloga koje možete uzeti u obzir ukoliko budete imali problema sa reprodukovanjem fotografija, video zapisa i muzike pomoću funkcije „Reprodukuj“.

Prikaži sve

Da li aplikacija koju koristite podržava funkciju „Reprodukuj“?

Ne podržavaju sve medijske aplikacije funkciju „Reprodukuj“. Strimujte medije pomoću aplikacija za fotografije, video zapise ili muziku koje su ugrađene u operativne sisteme Windows 8.1 i Windows RT 8.1. To će vam omogućiti da saznate šta uzrokuje problem, aplikacija ili uređaj koji koristite, ili konfiguracija mreže.

Da li je vaš uređaj sa funkcijom „Reprodukuj“ uključen i povezan?

Možda zvuči bespotrebno, ali proverite da li je uređaj uključen i spreman za korišćenje.

Ako vaš uređaj sa funkcijom „Reprodukuj“ nije naveden sa ostalim uređajima na stranici „Uređaji“ u postavkama računara, moguće je da nije povezan sa mrežom.

Da biste proverili povezane uređaje

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.
    (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.)

  2. Izaberite stavku Računar i uređaji, a zatim izaberite stavku Uređaji.

Da biste rešili probleme sa povezivanjem uređaja sa mrežom, pogledajte informacije koje ste dobili uz uređaj.

Da li računar može da deli datoteke i uređaje na mreži?

Da biste povezali uređaj sa funkcijom „Reprodukuj“ i računar, a zatim ga izabrali, proverite u postavkama računara da li je uključena opcija Pronađi uređaje i sadržaj za mrežu na koju ste povezani. Više informacija potražite u članku Pronalaženje računara, uređaja i sadržaja na vašoj mreži.

Da li koristite kompatibilan uređaj sa funkcijom „Reprodukuj“?

Na pouzdanim kućnim mrežama, Windows automatski otkriva odgovarajuće uređaje sa funkcijom „Reprodukuj“, poput TV-a i zvučnika povezanih sa mrežom. Ako vaš uređaj nije naveden na stranici „Uređaji“, moguće je da nije kompatibilan sa operativnim sistemom Windows.

Da biste proverili da li je uređaj koji ste povezali kompatibilan

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.
    (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.)

  2. Izaberite stavku Računar i uređaji, a zatim izaberite stavku Uređaji.

    Windows navodi uređaje koje prepoznaje kao da su kompatibilni sa reprodukovanjem u aplikacijama za video, fotografije i muziku.

Više informacija o kompatibilnim uređajima, potražite u Windows Centru za kompatibilnost i na Windows spisku certifikovanih proizvoda.

Da li pokušavate da reprodukujete sadržaj koji je zaštićen zakonom o autorskim pravima?

Filmovi i TV emisije koje iznajmljujete ili delite preko dobavljača kao što su Netflix, Amazon ili Hulu neće raditi sa funkcijom „Reprodukuj“ zbog zaštite autorskih prava putem tehnologije „Upravljanje digitalnim pravima“ (DRM). Možete da delite sadržaj, na primer video zapise koje pravite, slike i većinu muzike. Na primer, verovatno možete da reprodukujete pesme koje ste kupili u prodavnici na mreži, ali ne i pesme koje ste iznajmili preko usluge pretplate. Možete da reprodukujete i muziku, video zapise i slike sa HTML5 veb lokacija u programu Internet Explorer 11.

Traženje odgovora u Microsoft zajednici

Ako vam ovi predlozi ne pomognu da rešite problem, na stranicama zajednice Hardver i upravljački programi i Muzika, fotografije i video zapisi na Windows forumu, proverite da li ima rešenja za probleme koje i drugi imaju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?