Vraćanje u Microsoft nalog ako je on blokiran ili hakovan

Ako je vaš Microsoft nalog ugrožen — ili hakovan — to znači da je neko ukrao vašu lozinku i možda koristi vaš nalog za pristup vašim ličnim informacijama ili slanje bezvredne e-pošte. Možemo da vam pomognemo da oporavite svoj nalog i sprečimo ponovno hakovanje naloga.

Više informacija o Microsoft nalozima potražite u članku Šta je to Microsoft nalog?

Pogledajte video da biste saznali kako da poništite lozinku. (Da biste prikazali natpise na svom jeziku, dodirnite dugme Pomoćni natpisi Dugme „Pomoćni natpisi“.)

Promena ili poništavanje lozinke

Ako mislite da je vaš Microsoft nalog hakovan, trebalo bi da pokušate da se prijavite u njega na mreži.

Da biste se prijavili u svoj Microsoft nalog na mreži

  1. Idite na Veb stranicu Rezime naloga.

  2. Unesite e-adresu i lozinku, a zatim dodirnite dugme Prijavi se ili kliknite na njega.

    • Ako i dalje možete da se prijavite na Microsoft nalog, trebalo bi odmah da promenite lozinku, tako da osoba koja vam je ukrala staru lozinku, više ne može da je koristi. U okviru Bezbednost naloga, pored stavke Lozinka, dodirnite dugme Promeni ili kliknite na njega, a zatim pratite uputstva.

    • Ako ne možete da se prijavite na nalog, haker je možda promenio vašu lozinku i preuzeo vaš nalog. Dodirnite ili izaberite stavku Ne možete da pristupite svom nalogu? ili idite direktno na Veb stranicu Poništavanje lozinke, a zatim pratite uputstva.

Poboljšanje bezbednosti naloga u budućnosti

Dodavanje bezbednosnih informacija u nalog može olakšati oporavljanje naloga ukoliko neko preuzme kontrolu nad njim ili ako zaboravite lozinku. Pošto se ove informacije koriste radi vaše bezbednosti, preporučuje se da dodate dosta informacija.

Dodavanje bezbednosnih informacija na Microsoft nalog

  1. Idite na Veb stranicu Rezime naloga.

  2. Unesite e-adresu i lozinku, a zatim dodirnite dugme Prijavi se ili kliknite na njega.

  3. U odeljku Lozinka i bezbednosne informacije, dodirnite vezu Uredi bezbednosne informacije ili kliknite na nju.

  4. Pratite uputstva za dodavanje ili ažuriranje različitih tipova bezbednosnih informacija, a zatim dodirnite dugme Sačuvaj ili kliknite na njega.

Potrebna vam je dodatna pomoć?