Vraćanje na Microsoft nalog ako je blokiran ili hakovan

Ako je vaš Microsoft nalog ugrožen ili hakovan, to znači da vam je neko ukrao lozinku i možda koristi vaš nalog da pristupi ličnim informacijama ili pošalje neželjenu poštu. Možemo da vam pomognemo da oporavite svoj nalog i sprečimo ponovno hakovanje naloga.

Više informacija o Microsoft nalozima potražite u članku Šta je to Microsoft nalog?

Pogledajte video da biste saznali kako da poništite lozinku. (Da biste prikazali natpise na svom jeziku, dodirnite dugme Pomoćni natpisi Dugme „Pomoćni natpisi“.)

Promena ili poništavanje lozinke

Ako mislite da vam je Microsoft nalog hakovan, trebalo bi da probate da se na mreži prijavite na nalog.

Prijavljivanje na Microsoft nalog na mreži

 1. Prijavite se na svoj Microsoft nalog.

 2. Postupite na jedan od sledećih načina:

  • Ako i dalje možete da se prijavite na Microsoft nalog, trebalo bi odmah da promenite lozinku, tako da osoba koja vam je ukrala staru lozinku, više ne može da je koristi. Dodirnite ili izaberite stranicu Bezbednost i lozinka, dodirnite ili izaberite stavku Promenite svoju lozinku, a zatim pratite uputstva.

  • Ako ne možete da se prijavite u svoj nalog, moguće je da je haker promenio lozinku i preuzeo nalog. Dodirnite ili izaberite stavku Ne možete da pristupite svom nalogu?, izaberite stavku Mislim da neko drugi koristi moj Microsoft nalog, dodirnite ili izaberite stavku Dalje i pratite uputstva.

   Takođe možete direktno da odete na stranicu Poništavanje lozinke i pratite uputstva.

Poboljšanje bezbednosti naloga u budućnosti

Dodavanje bezbednosnih informacija u nalog može olakšati oporavljanje naloga ukoliko neko preuzme kontrolu nad njim ili ako zaboravite lozinku. Pošto se ove informacije koriste radi vaše bezbednosti, preporučuje se da dodate dosta informacija.

Dodavanje bezbednosnih informacija na Microsoft nalog

 1. Prijavite se na svoj Microsoft nalog i idite na stranicu Bezbednost i lozinka.

 2. U okviru Informacije o bezbednosti pomažu u zaštiti naloga pratite uputstva za dodavanje ili ažuriranje različitih tipova informacija o bezbednosti (na primer alternativne e-adrese ili broja telefona).

Potrebna vam je dodatna pomoć?