Igre

Windows 8, Windows RT

Preuzimanje igara za računar

Igre u Windows prodavnici

U Windows prodavnici naći ćete igre za svačiji ukus. Bilo da volite brze akcije, zagonetne igre ili nove verzije starih omiljenih igara, sigurno ćete pronaći igru koja odgovara vašem stilu igranja. Otvorite Prodavnicu i pronađite kategoriju „Igre“ da biste pogledali istaknute igre. Dodirnite ili kliknite na stavku Igre da biste pogledali sve dostupne igre, a zatim sortirajte listu po potkategoriji, ceni ili oceni. A kada preuzmete neku igru iz Prodavnice, možete da je instalirate na pet različitih računara sa operativnim sistemom Windows 8 ili Windows RT.

Aplikacija Xbox Games

Igre možete da pronalazite i kupujete igre iz aplikacije Xbox Games koja je ugrađena u Windows 8 i Windows RT. Otvorite aplikaciju Xbox Games sa početnog ekrana, prijavite se koristeći Microsoft nalog (on predstavlja isto što i Xbox ID koji je povezan sa vašim igračkim imenom) i počnite da otkrivate sjajne igre.

Čak i ako ne posedujete Xbox 360, možete da koristite aplikaciju Xbox Games i da se zabavite sa prijateljima igrajući hit igre koje volite. Možete da pogledate napredak u igri, zaradite nagrade i dostignuća i vidite koji Xbox prijatelji su na mreži i šta igraju. Ako želite da dozvolite prijateljima da viste šta radite, koristite dugme za deljenje da biste im poslali veze do omiljenih igara, svog profila i dostignuća.

Ako imate Xbox 360, možete da preuzimate igre za konzolu iz aplikacije Xbox Games i poboljšate svoje iskustvo sa konzolom Xbox 360 i aplikacijom Xbox SmartGlass. Xbox SmartGlass pretvara vaš Windows 8 ili Windows RT uređaj u daljinski upravljač za Xbox 360. Možete da koristite uređaj da biste stupili u interakciju sa Xbox 360 konzolom, tako da možete da se uživite u filmove koje gledate i igre koje igrate.

Provera kompatibilnosti omiljenih igara

Većina igara koje znate, volite i koje ste igrali na prethodnim verzijama operativnog sistema Windows takođe će raditi u operativnom sistemu Windows 8, ali neke starije igre možda neće. Da biste proverili da li vaša omiljena igra može da radi u operativnom sistemu Windows 8, posetite Centar za kompatibilnost za Windows 8, i dodirnite ili kliknite na stavku PC gaming (igre za PC) da biste videli da li ima nekih informacija o vašoj igri. Takođe možete da posetite Veb lokaciju proizvođača igre da biste videli da li oni imaju nekih informacija ili ispravki za igru.

Napomene

  • Aplikacije Xbox Games i Xbox SmartGlass možda nisu dostupne u svim regionima. Za više informacija o dostupnosti aplikacije Xbox Games u vašem regionu pročitajte listu često postavljanih pitanja koja se odnose na Xbox i Windows.

  • Igre koje se otvaraju na radnoj površini ne mogu da se instaliraju u operativnom sistemu Windows RT.

Pogledajte više

Otkrijte svet aplikacija za svoj računar.

Rešavajte probleme i saznajte kako da se za pomoć obratite projektantu.

Igrajte igre kreirane za prethodne verzije operativnog sistema Windows.