Pregledanje veba

Windows 8, Windows RT

Bezbrižan čovek za računarom

Zaštitite se programom Internet Explorer 10

Druženje, kupovina, učenje, deljenje, posao – sve su to stvari od kojih se verovatno sastoje vaše svakodnevne aktivnosti na Vebu i koje bi mogle vaše lične informacije da stave na raspolaganje drugim ljudima. Internet Explorer 10 obezbeđuje bolju zaštitu uz bolje i netransparentne bezbednosne opcije i dodatnu kontrolu koju dobijate nad svojom privatnošću.

Veća privatnost u pregledanju Veba

Postoji nekoliko stvari koje možete da uradite i koje će obezbediti bolju zaštitu vašeg računara i vaših informacija.

Pregledajte Veb u InPrivate režimu. Pregledači skladište informacije kao što je istorija pretraživanja kako bi poboljšali doživljaj korišćenja. Ako upotrebite InPrivate karticu, moći ćete da pregledate stranice na uobičajen način, ali podaci kao što su lozinke, istorija pretraživanja i istorija posećenih Veb stranica se briše nakon zatvaranja kartice. Otvorite novu InPrivate karticu tako što ćete dodirnuti ili kliknuti na dugme Tab tools (Alatke kartice) Tab tools, a zatim dodirnuti ili kliknuti na stavku New InPrivate tab (Nova InPrivate kartica).

Izbrišite istoriju pregledanja. Upotrebite Settings charm (dugme za postavke), a zatim dodirnite ili kliknite na stavku Internet Options (Internet opcije), potom dodirnite ili kliknite na stavku Delete (Izbriši). Ovako brišete istoriju posećenih Veb stranica, sve sačuvane lozinke, privremene datoteke i kolačiće koji su prikupljeni tokom pregledanja.

Pregledanje bez brige

SmartScreen Zaglavlja „Filtriranje“ i „Bez praćenja“ lako mogu da se aktiviraju u programu Internet Explorer 10.

Zaglavlje „Bez praćenja“. Zaglavlje „Bez praćenja“ šalje signal Veb lokacijama o tome da ne želite da se prikupljaju informacije o vašoj poseti toj lokaciji koje se koriste za praćenje vašeg pregledanja Veba. Način na koji lokacije koje posećujete reaguju na vaše zahteve za pregledanje „Bez praćenja“ i to kako ih tumače zavisi od politike privatnosti na tim lokacijama.

SmartScreen Filter. Ako vam neka lokacija deluje sumnjivo, najbolje bi bilo da ne preuzimate aplikacije sa nje i ne ostavljate lične ni informacije o nalogu. Međutim, ponekad je teško reći da li je neka lokacija legitimna. SmartScreen vam pomaže da otkrijete lokacije koje su prijavljene zbog phishing prevara i malvera, kao i da odlučujete o preuzimanju aplikacija na osnovu više informacija.

Pogledajte više

Saznajte kako da zaštitite računar, podatke i privatnost.

Koristite Windows zaštitnik kao antimalver rešenje.