Uz Windows sada stiže i OneDrive

Ako vršite nadogradnju na Windows 8.1 i navikli ste da koristite OneDrive aplikaciju za računare za Windows, evo šta je novo:

Funkcije aplikacije za radnu površinu sada su ugrađene u Windows. OneDrive će sinhronizovati vaše datoteke kada se prijavite na računar pomoću Microsoft naloga. Ako instalirate ovu aplikaciju za radnu površinu na računar sa operativnim sistemom Windows 8.1, podešavanje se neće prikazati. Nijedna funkcija neće biti instalirana, osim postavke koja vam omogućava da koristite Office za rad na OneDrive dokumentima sa više osoba istovremeno. Preuzmite aplikaciju za radnu površinu.

Status sinhronizacije se prikazuje malo drugačije. Datoteke koje su ažurne nemaju zeleni znak potvrde u istraživaču datotekaka kao ranije. Ako OneDrive ima problem sa sinhronizacijom, imaće ikonu greške u levom oknu istraživača datoteka i na sistemskoj traci poslova, na desnom kraju trake zadataka. Da biste prikazali više informacija o problemu sa sinhronizacijom, otvorite aplikaciju OneDrive.

Podešavanje da stavke budu dostupne van mreže predstavlja novi način za njihovu sinhronizaciju, a sada možete da pregledate i stavke koje ne sinhronizujete.

  • Ako ste odabrali da zadržite datoteke i postavke kada ste ažurirali Windows, sve što ste prvobitno sinhronizovali u OneDrive fascikli biće dostupno van mreže. Sve što dodate u OneDrive sa druge lokacije podrazumevano će biti samo na mreži i pojaviće se kao pametne datoteke na računaru. Da biste se uverili da su datoteke koje vi želite dostupne van mreže na računaru bez obzira na to gde ih kreirate, možete podesiti da stavke budu dostupne van mreže.

  • Ako niste zadržali svoje datoteke i postavke tokom ažuriranja operativnog sistema Windows, sve u vašoj OneDrive fascikli dostupno je samo na mreži. Da biste se uverili da su datoteke koje vi želite dostupne van mreže na računaru, možete podesiti da stavke budu dostupne van mreže.

Datoteke na računaru ne mogu da se preuzmu. Ne možete da preuzmete datoteke koje su na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows 8.1 ili Windows RT 8.1, čak i ako instalirate OneDrive aplikaciju za radnu površinu. I dalje možete da odete na veb lokaciju OneDrive da biste preuzeli datoteke na druge računare koji nemaju Windows 8.1, a imaju instaliranu OneDrive aplikaciju na radnoj površini.

Napomene

  • Fascikle koje već imate u usluzi OneDrive možete da premestite u fascikle „Dokumenti“ i „Slike“ u operativnom sistemu OneDrive da biste olakšali rad sa njima u aplikacijama.

Potrebna vam je dodatna pomoć?


Obratite se podršci