Fotografije

Windows 8.1, Windows RT 8.1

Uvod

Fotografije oživljavaju sećanja. Kad snimate fotografije, uređujete ih i delite s prijateljima i porodicom, Windows 8.1 vam može pomoći da zabeležite trenutke za pamćenje.

Snimanje fotografija pomoću računara

Ako računar ima ugrađenu kameru ili ste povezali veb kameru, možete da snimate fotografije i panorame pomoću aplikacije „Kamera“. Pojedini tableti automatski snimaju nekoliko fotografija zaredom (to se naziva i serija fotografija) svaki put kad snimite fotografiju kako biste bili sigurni da ćete dobiti savršen snimak.

Prikaz i uvoz fotografija

Postoji mnogo načina da vidite fotografije u aplikaciji Windows 8.1, kao što je pretraživanje u aplikacijama ili prikazivanje na zaključanom ekranu. Aplikacije „Fotografije“ i OneDrive prikazuju sve fotografije u biblioteci „Slike“ i u OneDrive. Te aplikacije možete da koristite i da biste uvezli fotografije sa fotoaparata ili telefona.

Uređivanje fotografija

Ponekad je fotografiji potrebna mala pomoć da prikaže trenutak na najbolji način. Aplikacija „Fotografije“ automatski pravi ispravke umesto vas, ili možete da eksperimentišete sa prilagođavanjem osvetljenja i boje, efektima i retuširanjem, uz dodatak isecanja i okretanja.

Skladištenje fotografija u usluzi OneDrive

Uživajte u obilju prostora za skladištenje, lakom deljenju i pristupu video zapisima sa gotovo bilo kog mesta kad video zapise skladištite u usluzi OneDrive. Takođe možete da postavite kameru ili telefon tako da automatski otprema video zapise u uslugu OneDrive.

Deljenje fotografija

Kad fotografije budu tačno onakve kakve želite, možete da ih pošaljete e-poštom, objavite na mreži ili ih odštampate a da pri tom ne napustite aplikaciju. Za više mogućnosti deljenja u Windows prodavnici potražite aplikacije koje objavljuju na vašim omiljenim društvenim mrežama ili lokacijama za deljenje fotografija. Takođe možete da prikažete omiljene fotografije na računaru postavljanjem fotografije ili prikaza slajdova kao ekrana za zaključavanje ili korišćenjem lozinke u vidu slike. Ovo je samo nekoliko načina na koje možete da istražite sve mogućnosti pomoću kojih Windows može da ispuni vaš život fotografijama.

Sledeće: Snimanje fotografija pomoću računara