Bezbednosna lista za proveru operativnog sistema Windows

Iskoristite sve načine na koje možete doprineti održavanju veće bezbednosti i sigurnosti operativnog sistema Windows.

Centar aktivnosti

Ikona Centra aktivnosti

Proverite centar aktivnosti da biste se uverili da je zaštitni zid uključen, da je antimalver zaštita ažurirana i da ste podesili računar da automatski instalira ispravke.

Windows zaštitnik

Ikona programa „Windows zaštitnik“

Koristite „Windows zaštitnik“ da biste sprečili instaliranje virusa, špijunskog softvera i drugog zlonamernog ili neželjenog softvera na računar bez vašeg znanja.

Windows SmartScreen

Windows SmartScreen ikona

Koristite WindowsSmartScreen da bi vam pomogao da zaštitite računar tako što vas upozorava pre pokretanja neprepoznatih aplikacija i datoteka preuzetih sa interneta.

Kontrola korisničkog naloga

Ikona funkcije „Kontrola korisničkog naloga“

Podesite funkciju „Kontrola korisničkog naloga“ da vam traži dozvolu pre nego što računar instalira softver ili otvori određene vrste programa koji bi potencijalno mogli da oštete računar ili da ga izlože bezbednosnim pretnjama.

Funkcija „Istorija datoteka“

Ikona funkcije „Istorija datoteka“

Koristite funkciju „Istorija datoteka“ da biste automatski redovno pravili rezervne kopije ličnih datoteka, kao što su fotografije, dokumenti i muzika. Ako je na računaru došlo do otkazivanja hardvera, možete vratiti sve verzije datoteka koje su vam najvažnije u prethodno stanje.

Windows Update

Ikona usluge Windows Update

Koristite Windows Update da biste automatski preuzimali i instalirali najnovije ispravke za računar.

Windows zaštitni zid

Ikona programa „Windows zaštitni zid“

Uključite „Windows zaštitni zid“ da biste sprečili hakere i zlonamerni softver kao što su virusi da pristupe računaru preko interneta.

Potrebna vam je dodatna pomoć?