Podešavanje disk jedinice za istoriju datoteka

Pre nego što počnete da koristite funkciju „Istoriju datoteka“ za pravljenje rezervnih kopija datoteka, prvo treba da izaberete gde će se rezervne kopije čuvati. Možete izabrati spoljnu povezanu disk jedinicu, kao što je USB disk jedinica, ili možete da ih sačuvate na mrežnoj disk jedinici. Postoje i druge mogućnosti, ali ove dve pružaju najbolje opcije za zaštitu datoteka od pada ili drugih problema sa računarom. Više informacija o korišćenju funkcije „Istorija datoteka“ potražite u članku Vraćanje datoteka ili fascikli pomoću istorije datoteka.

Istorija datoteka pravi rezervne kopije datoteka koje se nalaze na računaru u fasciklama „Dokumenti“, „Muzika“, „Slike“, „Video zapisi“ i „Radna površina“, kao i OneDrive datoteka koje su dostupne van mreže. Ako na drugim mestima imate datoteke ili fascikle čije rezervne kopije želite da napravite, možete ih dodati u jednu od ovih fascikli.

Postavljanje disk jedinice za istoriju datoteka

Ako ćete koristiti novu spoljnu disk jedinicu, povežite je sa računarom. Ako vidite obaveštenje s pitanjem želite li da konfigurišete disk jedinicu za istoriju datoteka, dodirnite ga ili kliknite na njega, a zatim ne ekranu koji se pojavio uključite istoriju datoteka.

U suprotnom, pratite ove korake da biste odabrali mrežnu disk jedinicu ili disk jedinicu koja je već povezana sa računarom.

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Pretraga.
    (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Pretraga.)

  2. U polje za pretragu unesite Postavke istorije datoteka, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Postavke istorije datoteka.

  3. Dodirnite ili izaberite stavku Izaberite disk jedinicu i odaberite mrežnu ili spoljnu disk jedinicu koju želite da koristite.

  4. Uključite istoriju datoteka.

Napomena

  • Ako mrežna disk jedinica koju želite da koristite nije na listi dostupnih disk jedinica, dodirnite ili izaberite stavku Prikaži sve mrežne lokacije . Ako željene disk jedinice nema ni na ovoj listi, otvorite istoriju datoteka u kontrolnoj tabli, dodirnite ili izaberite stavku Dodaj mrežnu lokaciju i pratite uputstva na ekranu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?