Kako da obavite nadogradnju na Windows 8

Windows 8

Ekran za personalizaciju na kom možete da odaberete boje

Konfigurisanje operativnog sistema Windows 8

Kada instalirate Windows 8, sledite prikazane korake da biste ga konfigurisali po želji.

Personalizovanje

Odaberite boju koja vam se dopada, a koju uvek možete da promenite kasnije, kao i pozadinu, boje i sliku naloga.

Postavke

Da biste brže obavili konfigurisanje, odaberite opciju Koristite postavke ekspresne instalacije. Ili, ako želite da pregledate sve detalje, kliknite na dugme Prilagodi. U svakom slučaju, svoje postavke možete da promenite u bilo kom trenutku.

Prijavljivanje na računar

U operativnom sistemu Windows 8 možete da se prijavite na računar pomoću e-adrese umesto da koristite korisničko ime i lozinku. Kombinacija e-adrese i lozinke koju unosite je vaš Microsoft nalog. Unesite e-adresu koju koristite za sve što vam je najvažnije, kao što su lokacije na društvenim mrežama, omiljen nalog e-pošte, lokacije za deljenje fotografija, i kada se prijavite u Windows 8, vaše omiljene stavke će biti tu. Na primer:

  • Kontakt informacije i statusi prijatelja mogu automatski da se ažuriraju iz usluga kao što su Outlook.com, Facebook, Twitter i LinkedIn.

  • Možete da pristupate fotografijama, dokumentima i drugim datotekama sa usluga kao što su SkyDrive, Facebook i Flickr i da ih delite.

  • Aplikacije možete da kupujete i preuzimate iz Windows prodavnice i da ih koristite na najviše pet računara sa operativnim sistemom Windows 8 ili Windows RT.

  • Lične postavke se automatski sinhronizuju na mreži i na Windows 8 i Windows RT računarima koje koristite. Tu spadaju teme, željene postavke za jezik, omiljene lokacije u pregledaču i istorija, kao i sadržaj za Microsoft aplikacije i usluge.

Ako i dalje želite da se prijavljujete koristeći korisničko ime i lozinku, izaberite opciju Prijavi se bez Microsoft naloga.

Završili ste

Windows će obraditi vaše izbore, a zatim će vas odvesti na vaš novi početni ekran u operativnom sistemu Windows 8. Pogledajte obuku da biste lakše konfigurisali računar.

Još uvek niste nadogradili računar? Nabavite Windows 8 odmah.

Pogledajte više

Potražite rešenja u odeljku podrške „Instaliranje, nadogradnja i aktiviranje“.

Tek ste obavili nadogradnju? Pogledajte uputstvo za konfigurisanje računara.

Nađite odgovore na uobičajena pitanja o instalaciji.

Saznajte šta treba da uradite da biste aktivirali Windows.