Windows Media Player možete koristiti da kopirate muziku, video zapise i fotografije iz biblioteke programa Player na prenosivi uređaj kao što je kompatibilni MP3 plejer. Ovo se naziva sinhronizacija.

Stavke možete da sinhronizujete sa uređajem automatski ili ručno. Kada prvi put povežete uređaj sa računarom, Windows Media Player bira metod sinhronizacije koji najbolje funkcioniše sa uređajem, u zavisnosti od njegovog kapaciteta skladištenja i veličine biblioteke programa Player. U svakom trenutku možete da odaberete drugi metod sinhronizacije.

Evo kako da počnete:

  1. Povežite uređaj sa računarom i uključite ga.

  2. Otvorite Windows Media Player, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Završi da biste sinhronizovali automatski, ili dodirnite ili izaberite stavku Završi, a onda dodirnite ili izaberite karticu Sinhronizacija kako biste ručno odabrali datoteke.

Postoji mnogo opcija sinhronizacije sa kojima možete da eksperimentišete. Pratite sledeće korake da biste ih videli:

  1. Povežite uređaj sa računarom i uključite ga.

  2. U biblioteci programa Player dodirnite ili izaberite karticu Sinhronizacija, dodirnite dugme Opcije sinhronizacijeDugme „Opcije sinhronizacije“ ili kliknite na njega, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Podešavanje sinhronizacije.
Prikaži sve

Informacije o automatskoj sinhronizaciji

Ako je kapacitet skladištenja uređaja veći od 4 gigabajta (GB) i vaša čitava biblioteka programa Player može da stane na uređaj, Windows Media Player koristi metod automatske sinhronizacije osim ako ne odaberete ručnu sinhronizaciju. Ako zadržite opciju automatske sinhronizacije, možete da odaberete koje datoteke će se sinhronizovati ili se čitava biblioteka programa Player može kopirati na uređaj.

Kad god povežete uređaj sa računarom tokom rada programa Windows Media Player, Player automatski ažurira sadržaje na uređaju da bi odrazio sadržaje u biblioteci aplikacije Player.

Na primer, ako ripujete CD u biblioteku programa Player, taj album će automatski biti kopiran na uređaj kada ga sledeći put povežete sa računarom. Isto tako, ako izbrišete stavke iz biblioteke aplikacije Player, te stavke će takođe biti obrisane sa vašeg uređaja kada ga sledeći put povežete sa računarom.

Čak i ako je uređaj podešen da se automatski sinhronizuje, i dalje možete birati koje stavke se automatski sinhronizuju.

Informacije o ručnoj sinhronizaciji

Ako je kapacitet skladištenja uređaja manji od 4 gigabajta (GB) ili ako čitava biblioteka programa Player ne može da stane na uređaj, Windows Media Player koristi metod ručne sinhronizacije. Kad god budete hteli da dodate stavke na uređaj ili ih uklonite sa njega, moraćete da pratite nekoliko koraka.