Neka vaša porodica bude bezbednija

Windows 8, Windows RT

Postavke za nalog na Veb lokaciji Porodična bezbednost

Podešavanje naloga dece u Porodičnoj bezbednosti

Porodična bezbednost je sada integrisani deo operativnog sistema Windows 8 i Windows RT, tako da vam nikad nije bilo lakše da pratite kada i koliko vaša deca koriste računar i da postavite ograničenja i odredite tačno koje Veb lokacije, aplikacije i igre smeju da koriste. Da biste uključili Porodičnu bezbednost, vi ili najmanje jedan naznačeni roditelj mora imati administratorski nalog; deca koju izaberete da pratite moraju imati, svako svoj, standardni korisnički nalog. Više informacija o korisničkim nalozima potražite u odeljcima Kreiranje korisničkog naloga i Koji korisnički nalog mi je potreban?

Napomena

 • Ako je vaš računar povezan sa domenom, Porodična bezbednost može biti nedostupna. Pitajte administratora sistema.

Kreiranje naloga za dete

Ako vaše dete već ima Microsoft nalog ili e-adresu koju on/ona koristi za ostale Microsoft usluge kao što su Outlook.com ili Xbox LIVE, možete da dodajte taj nalog na svoj računar preko Porodične bezbednosti. Takođe, možete da napravite novi Windows korisnički nalog (sa ili bez e-adrese) za dete. Evo kako:

 1. Prijavite se na računar koristeći administratorski nalog.

 2. Dodirnite ili kliknite na opciju Promena postavki računara koju vidite kada kliknete na dugme za postavke.

 3. Dodirnite ili kliknite na stavku Korisnici.

 4. U okviru Ostali korisnici, dodirnite ili kliknite na opciju Dodaj korisnika.

 5. Postupite na jedan od sledećih načina:

  • Ako vaše dete već ima e-adresu, unesite je i zatim dodirnite ili kliknite na dugme Dalje.

  • Ako želite da napravite novu e-adresu za svoje dete, dodirnite ili kliknite na opciju Upiši se za novu e-adresu i pratite uputstva.

  • Ako želite da se vaše dete prijavljuje samo na taj računar, dodirnite ili kliknite na opciju Prijavi se bez Microsoft naloga. Dodirnite ili kliknite na opciju Lokalni nalog i pratite uputstva.

 6. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Da li je ovo detetov nalog? Uključite Porodičnu bezbednost da biste dobijali izveštaje o korišćenju računara za dete, a zatim dodirnite ili kliknite na dugme Završi.

  U dijalogu „Dodaj korisnika“ je prikazan nalog deteta
  Ovo dete već ima Microsoft nalog. Njena e-adresa i slika naloga su sinhronizovane sa oblakom.

Napomene

Dodeljivanje roditeljske dozvole još nekom

Roditeljski pristup za Porodičnu bezbednost možete da dodelite i drugim osobama. Kada dodate roditelja u porodicu na mreži, on može da odgovori na zahteve dece za dozvole i da nadgleda njihove aktivnosti pa tako možete biti usaglašen tim. Evo kako:

 1. Upotrebite dugme za pretragu da biste potražili porodicu, a zatim dodirnite ili kliknite na opciju Podesi Porodičnu bezbednost za sve korisnike.

 2. Dodirnite ili kliknite na opciju Upravljaj postavkama na Veb lokaciji Porodična bezbednost. Potrebna je administratorska dozvola Možda će vam biti zatraženo da unesete administratorsku lozinku ili da potvrdite izbor.

 3. U okviru Rezime porodice, na dnu liste članova porodice, uradite nešto od sledećeg:

  • Dodirnite ili kliknite na opciju Dodaj novog roditelja da biste dodali nekoga na listu članova porodice, a zatim pratite uputstva.

  • Dodirnite ili kliknite na opciju Postavite člana porodice za roditelja da biste postojećem članu porodice dodelili roditeljske dozvole. Odaberite osobu sa padajuće liste, a zatim sledite uputstva.

Napomena

 • Onaj roditelj koji prvi odgovori na zahtev deteta za dozvolu moći će da je dozvoli ili blokira. Odgovori ne smeju biti neusaglašeni.

Pogledajte više

Promenite postavke na Veb lokaciji Porodične bezbednosti za celu porodicu.

Možete da započnete (ili zaustavite) nadgledanje dečijeg naloga u bilo kom trenutku.