Pronalaženje pomoći za postavke računara

Postavke računara su organizovane u kategorije. Na sledećoj listi možete da kliknete na ime kategorije sa leve strane da biste videli veze ka pomoći za tu kategoriju sa desne strane.

Većina postavki koje ćete želeti da promenite u operativnim sistemima Windows 8.1 i Windows RT 8.1 nalazi se u postavkama računara. Pronaći ćete postavke za rezoluciju ekrana, dodavanje i uklanjanje uređaja, personalizaciju zaključanog ekrana, promenu datuma i vremena i dodavanje korisničkih naloga.

Ako u postavkama računara ne vidite postavku koju tražite, ona se možda nalazi u dugmetu „Postavke“ ili na kontrolnoj tabli.

Otvaranje dugmeta „Postavke“

  • Prevucite prstom ulevo na ekranu, a zatim dodirnite opciju Postavke.
    (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, a zatim izaberite stavku Postavke.)

Da biste otvorili kontrolnu tablu

  • Otvorite kontrolnu tablu tako što ćete brzo prevući prstom sa desne ivice ekrana, dodirnuti dugme Pretraži (ako koristite miš, tako što ćete ga postaviti u gornji desni ugao ekrana, pomeriti pokazivač miša nadole i kliknuti na dugme Pretraži), uneti termin Kontrolna tabla u polje za pretragu, a zatim dodirnuti stavku Kontrolna tabla ili kliknuti na nju.

Više informacija o dugmetu „Postavke“ i kontrolnoj tabli potražite u članku Gde se nalazi kontrolna tabla? Takođe možete da se obratite podršci da biste pronašli pomoć ako ne možete da pronađete postavke ili informacije koje tražite.

Napomena