Ćaskanje, pozivanje i video pozivanje pomoću usluge Skype

Zahvaljujući audio i video pozivima SkypenaSkype i ćaskanju, možete da ostanete u kontaktu sa svima, na skoro svakom uređaju iz praktično bilo kog dela sveta, i to besplatno. Korišćenje usluge Skype pored dve ili više aplikacija odličan je način za održavanje kontakta tokom pregledanja veba, slušanja muzike ili igranja igre. Skype obuhvata Windows 8.1 i Windows RT 8.1, pa je potrebno samo da otvorite aplikaciju i počnete da je koristite.

Ako želite, takođe možete da preuzmete Skype za Windows računar.

Prijavljivanje

 1. Na početnom ekranu izaberite stavku Skype.

 2. Prijavite se pomoću Microsoft naloga i Messenger prijatelji će vam automatski biti dodati na postojeću listu kontakata. Ako već imate Skype nalog, možete ga objediniti sa Microsoft nalogom tako što ćete pratiti uputstva na ekranu.

Dodavanje kontakata

 1. Pređite prstom nagore sa donje ivice da biste videli komande aplikacije.
  (Ako koristite miš, kliknite desnim tasterom miša u okviru aplikacije.)
  .

 2. Izaberite stavku dodaj kontakt i tražite osobe po imenu, Skype imenu ili e‑adresi. Ako ne možete da pronađete osobu, dodirnite dugme search directory ili kliknite na njega.

 3. Dodirnite osobu koju želite da dodate ili kliknite na nju, izaberite stavku dodaj u kontakte i potom pratite uputstva na ekranu.

Napomena

Pozivanje i ćaskanje

Da biste započeli poziv, dodirnite kontakt ili kliknite na njega, a zatim dodirnite dugme za poziv Ikona poziva ili video poziv Ikona video poziva ili kliknite na njega.

Da biste započeli ćaskanje, dodirnite kontakt ili kliknite na njega i unesite poruku u prozor za ćaskanje. Da biste započeli grupno ćaskanje, dodirnite osobu ili kliknite na nju, dodirnite dugme sa znakom plus, a zatim izaberite stavku dodaj učesnike.

Možete i deliti datoteke, fotografije i veze za osobama sa kojima ćaskate. Evo kako:

 • Datoteke i fotografije – dodirnite ovo dugme sa znakom plus ili kliknite na njega, izaberite stavku pošalji datoteke, potražite datoteku ili fotografiju i dodirnite dugme Pošalji ili kliknite na njega.

 • Veze – kopirajte i nalepite URL u prozor za ćaskanje.

Saveti

 • Sa prijateljima možete ćaskati u usluzi Skype i tokom nekih drugih aktivnosti, na primer tokom surfovanja vebom, slušanja muzike ili igranja igara uporednim korišćenjem dve ili više aplikacija. Da biste saznali kako, pogledajte članak Navigacija na računaru.

 • Sa Skype kontaktom se možete povezati i iz aplikacije „Osobe“. Dodirnite ime kontakta ili kliknite na njega, a zatim odaberite da li želite da ćaskate, pričate ili započinjete video pozive sa njim.

 • Kada nekog zakačite na početni ekran, možete da dodirnete sliku te osobe ili kliknete na nju da biste joj uputili video poziv, ćaskali sa njom ili joj poslali SMS poruku pomoću usluge Skype.

Potrebna vam je dodatna pomoć?