Video zapisi

Windows 8.1, Windows RT 8.1

Skladištenje video zapisa u usluzi OneDrive

Kad se prijavite na računar sa Microsoft nalogom, dobijete besplatan prostor za skladištenje u usluzi OneDrive. Čuvanje video zapisa u usluzi OneDrive može biti dobra ideja iz nekoliko razloga. Kad video zapise smestite tamo umesto na računar, imaćete više prostora za igre i druge aplikacije. Na raspolaganju vam je opcija automatskog otpremanja video zapisa u OneDrive, što pomaže da zaštitite video zapise čak i ako izgubite računar, kameru ili telefon. Dalje, imaćete mnogo opcija da dođete do video zapisa, čak i ako ne radite na svom računaru. Evo nekoliko načina da otpremite i gledate video zapise u usluzi OneDrive. Da biste saznali više o usluzi OneDrive, pogledajte članak Prvi koraci u usluzi OneDrive.

Otpremanje video zapisa u uslugu OneDrive

Većina telefona i tableta sa bežičnom vezom može automatski da otprema fotografije i video zapise.

 • Ako imate iPhone, iPadj, ili Android uređaj: instalirajte aplikaciju OneDrive i konfigurišite otpremanje u uslugu OneDrive. Više informacija potražite u članku Mobile apps: FAQ.

 • Ako imate Windows 8.1 ili Windows RT 8.1 tablet:

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promena postavki računara.
   (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promena postavki računara.)
  2. Dodirnite ili izaberite stavku OneDrive.

  3. Dodirnite ili izaberite stavku Snimci kamere.

  4. Odaberite da li želite da otpremite fotografije, video zapise ili i jedno i drugo. Ako odaberete da otpremite fotografije, onda odaberite stavku Otpremi slike dobrog kvaliteta ili za kopije veće rezolucije odaberite Otpremi fotografije najboljeg kvaliteta.

Pristupanje datotekama sa bilo kog mesta

Kad su video zapisi smešteni u usluzi OneDrive, možete da im pristupate sa gotovo bilo kog uređaja, čak i ako se računaru nešto dogodi. Možete da odete na OneDrive.com koristeći veb pregledač, možete da upotrebite jednu od mobilnih aplikacija, a čak možete omogućiti da datoteke budu sinhronizovane sa drugim računarima tako što ćete na njima instalirati OneDrive aplikaciju na radnoj površini (dostupna je za operativne sisteme Windows 7, Windows Vista i Mac računare).

Skladištenje video zapisa u usluzi OneDrive omogućava da se oni lako dele. Odaberite želite li omogućiti drugima da samo pregledaju datoteke ili i da ih uređuju. Takođe možete da objavljujete veze na društvenim mrežama i dobijate kratke URL-ove za deljenje u tekstualnim porukama. Više informacija o deljenju datoteka u usluzi OneDrive potražite u temi pomoći OneDrive: FAQ.

Sledeće: Deljenje video zapisa

Obratite se podršci