Sinhronizacija postavki između računara pomoću usluge OneDrive

Prednost prijavljivanja na računar pomoću Microsoft naloga ogleda se u tome da možete da sinhronizujete informacije među svim računarima koje koristite, a koji rade pod operativnim sistemom Windows 8.1 ili Windows RT 8.1. Kad se prijavite pomoću Microsoft naloga, vaš računar je povezan sa Microsoft serverima na mreži ili „oblakom“. To znači da se vaše postavke i željene opcije skladište u usluzi OneDrive i sinhronizuju sa svim računarima na kojima ste prijavljeni. Na primer:

  • Raspored početnog ekrana, odabrane boje, teme, željene opcije jezika, istorija pregledanja i omiljene lokacije, kao i postavke aplikacija iz Windows prodavnice, sinhronizuju se među računarima.

  • Svojim fotografijama, dokumentima i drugim datotekama na lokacijama OneDrive, Facebook, Flickr i u drugim uslugama možete da pristupite i da ih delite bez potrebe da se prijavljujete u bilo koju od ovih usluga.

Izbor postavki koje će se sinhronizovati

Ako želite da neke lične postavke zadržite samo za sebe, možete da isključite sinhronizaciju za određene postavke ili da u potpunosti isključite sinhronizaciju.

Ako nailazite na probleme pri sinhronizaciji postavki, možete probati da pokrenete alatku za rešavanje problema sa Microsoft nalozima. To je automatizovana alatka koja može da pronađe i automatski reši određene probleme sa sinhronizacijom.

Napomena

  • Iako alatka za rešavanje problema sa Microsoft nalozima radi na svim jezicima, dostupna je samo na engleskom.

Prikaži sve

Izbor postavki koje će se sinhronizovati

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.
    (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.)

  2. Izaberite stavku OneDrive, a zatim dodirnite ili mišem izaberite stavku Postavke sinhronizacije.

  3. U okviru različitih kategorija postavki isključite postavke za koje više ne želite da se sinhronizuju.

Zaustavljanje sinhronizacije svih postavki

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.
    (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.)

  2. Izaberite stavku OneDrive, a zatim dodirnite ili mišem izaberite stavku Postavke sinhronizacije.

  3. U okviru naslova Sinhronizovanje postavki pomoću usluge OneDrive isključite Sinhronizovanje postavki na ovom računaru.

Napomena

  • Kada isključite sinhronizaciju među računarima pod operativnim sistemima Windows 8.1 i Windows RT 8.1, neke postavke sistema i aplikacija ostaće u oblaku. Ako želite da ih uklonite, morate to uraditi posebno. Da biste saznali kako to da uradite, idite do odeljka Brisanje ličnih postavki iz oblaka i prijavite se u svoj nalog.

Potrebna vam je dodatna pomoć?


Obratite se podršci