Video zapisi

Windows 8.1, Windows RT 8.1

Uvod

Video zapisi mogu pomoći da se osećate kao da ste deo akcije, čak i kad ste vrlo daleko. Saznajte kako operativni sistem Windows 8.1 pomaže da snimite, uredite i delite video zapise.

Snimanje video zapisa pomoću računara

Ako računar ima ugrađenu kameru ili povezanu veb kameru, možete da snimate video zapise direktno sa računara korišćenjem aplikacija „Filmski trenuci“ i „Kamera“.

Gledanje video zapisa

Omiljene TV emisije i filmove možete da gledate u aplikaciji „Video“ iz sistema Xbox Video. U ovoj aplikaciji možete da reprodukujete filmove i emisije iz svoje zbirke, ili čak da iznajmljujete ili kupujete nove. U aplikacijama „Flimski trenuci“, „Fotografije“, „Kamera“ i OneDrive možete da gledate i uređujete lične video zapise.

Snimanje filmova koje ćete rado deliti

Pomoću aplikacija „Filmski trenuci“ bilo koji video možete da pretvorite u trenutak za pamćenje koji ćete rado podeliti s drugima. Možete da skratite video na omiljene delove, istaknete ključne trenutke pomoću natpisa i efekata i stvorite atmosferu pomoću muzike. Završen film zatim možete da delite direktno iz aplikacije.

Uvoz i uređivanje video zapisa

Pomoću aplikacije „Fotografije“ možete da prebacite video zapise sa kamere ili telefona na računar kako biste ih lakše uređivali i delili. Kad video zapise skinete sa kamere ili telefona, na raspolaganju vam je nekoliko ugrađenih Windows aplikacija koje možete upotrebiti da ih skratite ili izbrišete. Ako ste zainteresovani za naprednije uređivanje, potražite u Windows prodavnici na računaru druge aplikacije za obradu video zapisa, kao što je „Filmski trenuci“.

Skladištenje video zapisa u usluzi OneDrive

Uživajte u obilju prostora za skladištenje, lakom deljenju i pristupu video zapisima sa gotovo bilo kog mesta kad video zapise skladištite u usluzi OneDrive. Takođe možete da postavite kameru ili telefon tako da automatski otprema video zapise u uslugu OneDrive.

Deljenje video zapisa

Delite ih sa prijateljima i porodicom direktno iz aplikacija „Filmski trenuci“ i „Fotografije“. Takođe, u Windows prodavnici možete da potražite aplikacije koje objavljuju na vašim omiljenim društvenim mrežama ili lokacijama za deljenje video zapisa. Istražite sve načine na koje Windows može da ispuni vaš život video zapisima.

Dalje: Snimanje video zapisa na računaru