Koju e-adresu treba da koristim za Microsoft nalog?

Ako koristite više od jedne e-adrese za prijavljivanje na različite usluge koje pruža korporacija Microsoft, trebalo bi da odaberete jednu koja će biti „glavni“ Microsoft nalog za u buduće.

Zašto treba odabrati samo jednu?

Jedan Microsoft nalog – jedna e-adresa i lozinka – predstavlja jednostavan način, lak za pamćenje, kojim ćete se prijaviti na sva Microsoft iskustva. To uključuje računare i tablet računare koji rade pod operativnim sistemom Windows 8 ili Windows RT, Windows Phones, Xbox 360 konzole i usluge kao što su Xbox LIVE, OneDrive, Outlook.com i Bing. Možete koristiti isti Microsoft nalog da biste proverili pretplate na usluge kao što je Xbox LIVE, da biste kupili aplikacije u Windows prodavnici i Windows Phone Marketplace-u i da biste upravljali informacijama o plaćanju.

Kako da odaberem e-adresu?

To zavisi od toga koji program za e-poštu ili koje druge usluge trenutno koristite i od toga koje informacije povezane sa tim nalogom želite da očuvate ili promenite. Neke naloge je teže promeniti i jednom kada se prijavite može vam biti teško da promenite mišljenje zbog rizika gubljenja informacija ili nabavki.

Na primer, ako se prijavite na Outlook.com i OneDrive pomoću jednog Microsoft naloga, ali koristite drugi Microsoft nalog da biste se prijavili na Xbox LIVE, bilo bi dobro da odaberete e-adresu i lozinku koje koristite za Outlook.com i OneDrive kao glavni Microsoft nalog. Zatim promenite e-adresu povezanu sa Xbox LIVE gamer znakom, gamer rezultatom, avatarom i sva dostignuća i ostale informacije će biti dostupne na svim uređajima na koje se prijavite pomoću glavnog Microsoft naloga. Da biste saznali kako da ažurirate e-adresu za Xbox LIVE, posetite lokaciju Xbox podrška na mreži.

Potrebna vam je dodatna pomoć?