Igre

Windows 8.1, Windows RT 8.1

Windows 8.1 i Xbox: bolje je u paru

Windows 8.1 je sjajan pratilac Xbox igara. Uz pomoć aplikacije Xbox Games, moći ćete da povežete sve svoje igračke sesije sa različitih uređaja na jednom mestu.

Napomena

Da biste počeli, najpre proverite da li imate Microsoft nalog. Microsoft nalog čine adresa e-pošte i lozinka koje koristite da biste se prijavili u Windows. Lako i besplatno možete da ga konfigurišete i to sa bilo kojom e-adresom po vašem izboru. Možete da preuzimate aplikacije iz Windows prodavnice, pravite rezervne kopije svih važnih podataka i da stalno imate ažurirane i sinhronizovane omiljene stavke, uključujući i igre. Microsoft nalog vam omogućava da neprimetno prelazite sa konzole Xbox 360, na računar sa operativnim sistemom Windows i Windows Phone uređaj. Uz to, u okviru pojedinih igara možete da sačuvate svoj napredak na jednom uređaju i da nastavite tamo gde ste stali sa drugog uređaja. Ako ste već koristili Microsoft usluge kao što su Xbox, Hotmail, Outlook.com, Messenger, Skype ili Windows Phone, već imate Microsoft nalog (to je e-adresa koju koristite za prijavljivanje). Ako niste sigurni da li već imate Microsoft nalog, pročitajte temu pomoći Microsoft nalozi i proverite.

Nakon toga, otvorite aplikaciju Xbox Games koja je unapred instalirana u operativnom sistemu Windows 8.1. Na početnom ekranu dodirnite pločicu Igre ili kliknite na nju. Ako na početnom ekranu ne vidite pločicu Games, počnite da kucate Games, a zatim u listi rezultata izaberite stavku Games.

Aplikacija Xbox Games
Pločica aplikacije Xbox Games

Uz pomoć aplikacije Xbox Games možete da otkrijete sve nove Xbox igre za Windows 8.1, kao i da nabavite dodatke za poslednju igru koju ste igrali. uz to, možete da vidite sve igre koje ste igrali na Xbox 360 konzoli, Windows računaru i Windows Phone telefonu.

Dopada vam se igranje Xbox igara u operativnom sistemu Windows u društvu? Aplikacija Xbox Games vam omogućava da vidite koji prijatelji su na mreži i šta igraju. Pogledajte ko se nalazi na vrhu tabele sa najboljim rezultatima u vašoj omiljenoj igri. Šaljite i primajte poruke u kojima se hvalite rezultatom ili izazivate prijatelje.

Možete da vidite i sva dostignuća koja ste postigli tokom vremena. Ako ste član zajednice Xbox Live, možete da otključate dostugnuća tako što ćete preći najteži nivo u igri ili otkriti sakrivene predmete. Dostignuća se čuvaju na svim vašim uređajima. Što više dostignuća osvojite, nagrade koje osvojite će viti vrednije. Više informacija potražite u temi pomoći Xbox Live Rewards.

Xbox 360 dostignuća
Dostignuća

Obavezno isprobajte i aplikaciju Xbox SmartGlass – možete je besplatno preuzeti u Windows prodavnici, a ona će pretvoriti vaš Windows 8.1 uređaj u prošireni daljinski upravljač za konzolu. Istražite detaljnu mapu svoje oblasti. Dobijajte vredne savete o strategiji u realnom vremenu. Sve to možete da radite bez pauziranja igre. Više informacija potražite na veb-lokaciji aplikacije Xbox SmartGlass.

Sledeće: igre na radnoj površini