Osnovni podaci o dobavljačima podataka za Bing

Logotip Instituto Nacional de Estadística y Geografía

INEGI - Instituto Nacional de Estadística y Geografía

http://www.inegi.org.mx/

Applied Geographic Solutions, Inc., Cambria, CA. Sva prava zadržana.

http://www.appliedgeographic.com

Usluga Bing mape je ponuđena u okviru Microsoft ugovora o korišćenju usluga i pravila ponašanja i kombinuje mape izabranih oblasti u prikazima auto-karte, iz vazduha, kao i u jedinstvenim 3D prikazima iz ptičje perspektive.

Ovo su naši dobavljači:

Logotip BEV

bev.gv.at

Bundesamt für Eich- und Vermessungswesen. Sva prava zadržana.

Logotip Indiana Orthophotography

www.indianamap.org

© 2010 Indiana Orthophotography. Sva prava zadržana.

Logotip TerraItaly

terraitaly.it

© 2010 TerraItaly. Sva prava zadržana.

Logotip Eurosense

eurosense.com

© Eurosense. Sva prava zadržana.

Logotip GeoContent

geocontent.de

© 2010 GeoContent. Sva prava zadržana.

ign.fr

Institut Geographique National. Sva prava zadržana.

Logotip IGP

igeo.pt

© 2010 IGP. Sva prava zadržana.

Logotip Intergraph

Intergraph.com

© 2010 Intergraph. Sva prava zadržana.

Logotip Intermap

Intermap.com

© 2010 Intermap. Sva prava zadržana.

Logotip AND

AND.com

© 2010 AND International Publishers NV. Sva prava zadržana.

Logotip Blom ASA

Blomasa.com

Logotip CIAT

CIAT.cgiar.com

© 2010 International Center for Tropical Agriculture. Sva prava zadržana.

Logotip Earthstar Geographics

Es-Geo.com

© 2010 Earthstar Geographics LLC. Sva prava zadržana.

Geonames

Usluga Bing mape koristi geografsku bazu podataka Geonames kao svoju komponentu za usluge geo-šifrovanja. Baza podataka geonames.org sadrži preko 8 miliona geografskih naziva i čini je više od 6,5 miliona pojedinačnih članaka. Geonames objedinjuje geografske podatke kao što su imena mesta na različitim jezicima, nacrti, broj stanovnika i druge informacije iz različitih izvora. Sve koordinate geografske širine i dužine date su u formatu WGS84 (World Geodetic System 1984). Geonames je osnovao Mark Vik. Mark je samozaposleni inženjer softvera koji živi u Švajcarskoj. Možete da ga kontaktirate preko e-adrese marc@geonames.org

Logotip Collins Bartholomew

Bartholomewmaps.com

© 2008 Collins BartholomewLtd.

Vodeći nezavisni dobavljač geografskih podataka, Collins Bartholomew, bavi se izradom mapa preko 170 godina i ima ugled u celom svetu zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda i inovacijama u oblasti kartografije. Kako je kompanija Collins Bartholomew specijalizovana za izradu mapa manje i srednje razmere od Velike Britanije, do svih ostalih delova sveta, širok spektar njenih proizvoda se koristi u izdavaštvu, na internetu i u prilagođenim rešenjima.

Logotip Ordnance Survey

Ordnancesurvey.co.uk

Ovaj proizvod sadrži kartografske podatke koje licencira Ordnance Survey uz dozvolu Kancelarije za informacije od javnog značaja Velike Britanije (HMSO). © Crown autorska prava i/ili prava na baze podataka 2010. Sva prava zadržana. Broj licence 100025324.

Ordnance Survey je državna agencija za kartografiju Velike Britanije koja obezbeđuje najtačnije i najažurnije geografske podatke na koje se oslanjaju zvaničnici, preduzeća i pojedinci. OS svakodnevno u svoju centralnu bazu podataka u proseku unese oko 5000 izmena koje odražavaju nove zgrade i druge prirodne i veštačke promene. Na osnovu svojih konačnih kartografskih podataka OS proizvodi i distribuira širok spektar digitalnih i papirnih mapa, kako direktno, tako i preko partnera.

Logotip Getmapping

Getmapping.com

Getmapping PLC Virginia Villas, High Street Hartley Wintney Hampshire, England RG27 8NW Tel: +44 (0)870 7740174 e-adresa: sales@getmapping.com

Logotip Harris

Harris.com

© 2010 Harris Corporation. Sva prava zadržana.

Logotip MapData Sciences

MapDS.com.au

© 2010 MapData Sciences Pty. Ltd. © 2010 PSMA Australia Ltd.

Podaci koji se koriste za kreiranje slika za mape ili sadržaja zasnovanog na mapama zaštićeni su autorskim pravom ©. Svako neovlašćeno kopiranje ili reprodukcija ovog rezultata predstavlja kršenje zakona. Uslov za dobijanje licence je zabrana kopiranja u bilo kom obliku u na bilo koji način. Navedena generalizacija nikako ne isključuje vas ni bilo koji magnetski, digitalni ili rasterski metod, skeniranje, promenu boje, elektrostatička sredstva, slanje faksom ili fotokopiranje.

Ne smete da pokušavate nikakav reverzni inženjering nad rezultatom kojim bi se omogućila dalja upotreba fundamentalnih kartografskih podataka. Sva pitanja uputite kompaniji MapData Sciences Pty. Ltd. na adresu 110 Pacific Highway, Greenwich NSW 2065, Australija. Tel. +61 2 8436 2800. Takođe možete da pošaljete e-poruku ili posetite veb lokaciju MapDS.com.au.

Detaljan Ugovor o licenciranju nalazi se na stranici Autorska prava, odricanje odgovornosti i uslovi korišćenja.

MapData Sciences Pty. Ltd. izjavljuje da je proizvod sa podacima napravljen na osnovu podataka na koje treća strana polaže autorska prava. Potpun spisak tih trećih strana dostupan je na stranici Autorska prava, odricanje odgovornosti i uslovi korišćenja.

Logotip NASA

EarthObservatory.nasa.gov

Blue Marble Next Generation obezbeđuje tim agencije NASA za posmatranje Zemlje.

Svi znaju da NASA proučava svemir, ali mali broj ljudi zna da NASA proučava i Zemlju. U sklopu proslave zbog lansiranja sistema za posmatranje Zemlje (EOS), NASA će sa zadovoljstvom podeliti najnovije slike Zemlje iz svojih fascinantnih serija iz milošte nazvanih „Blue Marble (plavi kliker)“ preko usluge Bing Mape. Ove nove slike Zemlje unapređuju zaostavštinu serije „Blue Marble“ tako što daju detaljan uvid u čitavu godinu života na našoj planeti. NASA veruje da će se, nakon deljenja slika iz serije „Blue Marble“, javnost priključiti ovoj agenciji u nastavku njenog istraživanja naše planete iz jedinstvene svemirske vizure. Da biste saznali više o slikama Zemlje kao celine koje je napravila NASA, pročitajte članak o istorijatu slike „Blue Marble“ na veb lokaciji Earth Observatory.

„Blue Marble: Next Generation“ snimio je Reto Stekli iz odeljenja NASA Earth Observatory (NASA Goddard Space Flight Center). Pogledajte Blue Marble Next Generation: skup podataka o Zemlji u vernim bojama uključujući dinamiku godišnjih doba koju obezbeđuje MODIS da biste videli tehničke detalje projekta Blue Marble Next Generation. Neophodno je da imate instaliran Adobe Reader da biste mogli da prikažete ovu datoteku veličine 880 KB.

Logotip NAVTEQ

Navteq.com

Kartografski podaci © 2010 NAVTEQ. Sva prava zadržana.

U ove podatke spadaju informacije dobijene od kanadskih državnih tela, u koje spada i © Her Majesty, © Queen's Printer for Ontario.

1993-2010 NAVTEQ B.V. Sva prava zadržana. Izvor: Géoroute® IGN France & BD Carto® IGN France. Osnovni podaci su preuzeti uz dozvolu nadležnih organa. Zasnovano na elektronskim podacima Ordnance Survey; koristi se sa dozvolom Kancelarije za informacije od javnog značaja Velike Britanije (HMSO). © Crown Copyright, 2010. La Banca Dati Italiana è stata prodotta usando quale rifermento anche cartografia numerica ed al tratto drodatta e fornita dalla Regione Toscane. © 2010 Norwegian Mapping Authority. Izvor: IgeoE – Portugalija. Información geográfica propiedad del CNIG. Based upon electronic data © National Land Survey Sweden. Topografische Grundlage: © Bundesamt für Landestopographie.

Logotip Pictometry

Pictometry.com

© 2010 Pictometry International Corporation. Sva prava zadržana.

Dodatne informacije u vezi sa Pictometry i o tome kako možete da kupite slike potražite na veb lokaciji Pictometry.

Logotip SK Planet

SKPlanet.com

© 2015 SK Planet.

Logotip TomTom

TomTom.com

© TomTom International BV. Sva prava zadržana.

Logotip Traffic.com

Traffic.com

© 2010 Traffic.com, Inc. Sva prava zadržana.

Logotip USGS

usgs.gov

U.S. Geological Survey (USGS) usluzi Bing Mape obezbeđuje ortosnimke Sjedinjenih Država. Usluga Bing Mape hostuje dva proizvoda USGS-a: Urban Area i Digital Ortho Quadrangle (DOQ) koji su neprimetno spojeni u mozaik.

Podaci iz proizvoda Urban Area predstavljaju slike u boji mnogih većih gradova u visokoj rezoluciji (od 1 do 2 stope po pikselu). Skup podataka Urban Area proizveden je u saradnji sa programom agencije National Geospatial Agency (NGA) program koji je započet 2002.

Podaci za DOQ predstavljaju crno-bele slike visoke rezolucije (1 metar po pikselu) koje pokrivaju 96 procenata centralnog dela Sjedinjenih Država (48 država u koje ne ulaze Aljaska i Havaji).

Skupovi podataka Urban Area i DOQ dostupni su za štampanje i preuzimanje na veb lokaciji USGS Seamless Data Distribution System.

Logotip Weather Decision Technologies

http://www.wdtinc.com

Osnovana 1999, kompanija Weather Decision Technologies je postala svetski lider koji obezbeđuje vremenske podatke naučnog kvaliteta i sisteme i usluge kratkoročne i dugoročne prognoze našim partnerima i korisnicima. WDT distribuira svoj inovativni proizvod iMap Weather internet kompanijama širom sveta, kao i svoju premium uslugu ClearPoint Weather kompanijama koje prate vremenske uslove na moru širom sveta. WDT održava svoje operativne i međunarodne kancelarije u Vašingtonu DK; Normanu u Oklahomi, Minhenu u Nemačkoj i u Tokiju u Japanu.

Logotip ZENRIN

http://www.zenrin.co.jp/

© 2010 ZENRIN

Copyright © ZENRIN CO., LTD. 2010 Sva prava zadržana. Osnovan 1948, ZENRIN je preko 50 godina prisutan u kartografskoj branši u Japanu. Postali smo lider na tržištu zahvaljujući nenadmašnim mapama naseljenih mesta koje pokrivaju fantastičnih 99% Japana i originalnim tehnologijama za kompjutersko mapiranje. Imamo veliko tržišni udeo u softveru za mape, automobilsku navigaciju i srodnim IT uslugama. Poslovne baze imamo i u SAD i Evropi, kao i centre za izradu mapa u Kini. Te podružnice preduzimaju operacije za dalje širenje jedinstvenih kartografskih baza podataka kompanije Zenrin.

Logotip DigitalGlobe

http://www.digitalglobe.com/

© 2010 DigitalGlobe.

Logotip GeoBC

www.geobc.gov.bc.ca

© 2010 Province of British Columbia.

Logotip AutoNavi

AutoNavi.com

© 2010 AutoNavi. Sva prava zadržana.

Logotip Wolfram Alpha

Podatke i ostale rezultate obezbeđuje Wolfram Alpha.

Pojedine delove podataka, grafike i drugih rezultata (u daljem tekstu „rezultati“) u okviru usluge obezbeđuje Wolfram Alpha LLC preko svoje baze znanja Computational Knowledge Engine na adresi http://www.wolframalpha.com (u daljem tekstu „Wolfram Alpha“).

Rezultati obuhvataju različite slike zaštićene autorskim pravima, planove, tabele i ostalu grafiku koje smete da koristite isključivo u nekomercijalne svrhe i uz odgovarajuće navođenje pripadnosti bazi Wolfram Alpha. Ove rezultate ne bi trebalo uzimati kao certifikovan ili konačan izvor informacija na koje se može osloniti u pravnim, finansijskim i medicinskim postupcima, u slučajevima spasavanja života i drugim kritičnim slučajevima. Rezultati su navedeni „takvi kakvi jesu“ i služe samo u informativne svrhe. Wolfram Alpha ne daje nikakve garancije na rezultate, a vi se slažete sa tim da prihvatate sav rizik vezan za korišćenje rezultata kao i za oslanjanje na njih.

Wolfram Alpha i Computational Knowledge Engine su žigovi kompanije Wolfram Alpha, LCC.

Logotip Aerials Express

http://www.aerials-express.com

© 2010 Aerials Express. Sva prava zadržana.

Logotip Urban Mapping

http://www.urbanmapping.com/

© 2010 Urban Mapping. Sva prava zadržana.

Logotip Infogroup

http://www.infogroup.com/

© 2013 Infogroup. Sva prava zadržana.

Logotip Indiacom

http://www.indiacom.com

© 2009 Indiacom. Sva prava zadržana.

Indiacom je vodeći izdavalac licenci za poslovne imenike i izdavač žutih strana i telefonskih imenika u čitavoj Indiji.

Budući da se preko 20 godina bavi prikupljanjem, proverom, unapređivanjem i distribuiranjem baza podataka, Indiacom je najpoželjniji partner među dobavljačima sadržaja za brojne kompanije na mreži, izdavače poslovnih imenika i baza podataka mogućih poslovnih partnera i brojne marketinške kompanije. Kompanija Indiacom prikuplja i podatke za geografsku navigaciju (geografsku dužinu i širinu) koji odgovaraju unosima u bazama podataka, a sprovodila je i projekte ispitivanja o stanju puteva i mobilijaru za kompanije koje se bave navigacijom.

Indiacom samostalno prikuplja, proverava, upotpunjuje i ažurira sadržaj u svojim bazama podataka, pa je sav taj sadržaj za koji izdaje licencu u isključivom vlasništvu kompanije Indiacom Ltd.