Kako da zatvorite Microsoft nalog

Ako zatvorite nalog, to znači da nećete moći da ga koristite za prijavljivanje u Microsoft proizvode i usluge koje ste koristili. Pre nego što zatvorite nalog, izdvojite vreme da biste obavili sve neophodne stvari, otkazali pretplate i da biste bili sigurni da ne ostavljate ništa bitno – bez obzira da li su to datoteke u vašem OneDrive skladištu, stvari u usluzi Xbox, e-poruke u usluzi Outlook.com, ili nešto drugo. Informacije o tome šta treba da proverite potražite u temi pomoći Zatvaranje Microsoft naloga.

Kada zatvorite nalog, započeće period čekanja od 60 dana. To znači da ćete, u slučaju da se predomislite, moći da se prijavite i tako zadržite otvoren nalog. Ako se ne prijavite tokom tih 60 dana, više nećete moći da oporavite svoj nalog

Kada budete sigurni da ste spremni, sledite ove korake da biste zatvorili nalog:

  1. Posetite stranicu Zatvaranje naloga.

  2. Ako se od vas zatraži da se prijavite i/ili da verifikujete nalog, pratite uputstva.

  3. Proverite da li je na stranici prikazan tačan Microsoft nalog, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  4. Pročitajte spisak i potvrdite izbore u poljima za potvrdu da biste naznačili da ste pročitali svaku stavku.

  5. U padajućoj listi Izbor razloga odaberite razlog za zatvaranje naloga.

  6. Kliknite na dugme Označi nalog za zatvaranje.