Zaboravljena lozinka i drugi problemi sa prijavljivanjem

Ako imate problema sa prijavljivanjem u Microsoft nalog, postoji nekoliko stvari koje možete da pokušate da biste ustanovili i rešili problem.

Prikaži sve

Rešavanje problema sa prijavljivanjem

Pokretanje alatke za rešavanje problema sa Microsoft nalozima

Alatka za rešavanje problema sa Microsoft nalozima je automatizovana alatka koja može da pronađe i automatski reši neke probleme. Dostupna je samo na engleskom, ali radi na svim jezicima.

Prijavljivanje na drugom računaru

Vidite da li možete da se prijavite na nalog preko drugog računara. Na primer, ako najčešće koristite svoj računar kod kuće, pokušajte sa drugim računarom koji koristi drugu vezu sa internetom. Ako na tom računaru možete da se prijavite, moguće je da postoji privremeni problem sa vezom, računarom ili postavkama veb-pregledača.

Evo nekih postupaka koje možete da preduzmete da biste pokušali da rešite problem na računaru koji najčešće koristite:

  • Ponovo pokrenite računar.

  • Proverite da li su datum i vreme ispravno podešeni na vašem računaru.

  • Podesite veb-pregledač tako da prihvata kolačiće trećih strana.

Prijavite u druge Microsoft lokacije ili usluge

Vidite da li možete da se prijavite u druge Microsoft lokacije ili usluge, kao što su Outlook.com, OneDrive ili Xbox LIVE. Ako možete da se prijavite na neku od ovih lokacija, verovatno je problem u lokaciji na koju pokušavate da se prijavite, a ne u vašem nalogu.

Proverite zaštitni zid i antivirusne programe

Pogledajte dokumentaciju za zaštitni zid ili antivirusne programe koje koristite da biste videli da li možda blokiraju lokaciju kojoj pokušavate da pristupite.

Ponovno postavljanje lozinke

Ako ste zaboravili lozinku za Microsoft nalog, ili ako je znate, a i dalje ne možete da se prijavite, možda će biti potrebno da je poništite. Najpre se uverite da taster Caps Lock nije uključen jer za lozinke važi razlikovanje malih i velikih slova. Ako ste sigurni da koristite tačnu lozinku, ali i dalje ne možete da se prijavite, moguće je da je vaš nalog ugrožen.

Uspostavljanje početne vrednosti lozinke

  • Posetite stranicu Uspostavljanje početne vrednosti lozinke i pratite navedena uputstva.

    Ako vam nijedna opcija za uspostavljanje početne vrednosti lozinke nije dostupna, izaberite stavku Ne mogu da koristim nijednu od ovih opcija. Još uvek možete da popunite upitnik za oporavak naloga, ali to može da potraje.

Kada uspostavite početnu vrednost lozinke, bilo bi dobro da dodate što više bezbednosnih informacija da biste što bolje zaštitili nalog. Ako zaboravite lozinku, ili neko drugi pokuša da vam preuzme nalog, pomoću tih informacija možete da povratite svoj nalog. Više informacija o tome potražite u temi pomoći Zašto je potrebno da dodam bezbednosne informacije?