Zaboravljena lozinka i drugi problemi sa prijavljivanjem

U nastavku su date informacije o tome kako da što pre povratite pristup svom nalogu.

Najpre, isprobajte najjednostavnije rešenje: ako se sećate svoje lozinke, ali ona ne radi, uverite se da taster Caps Lock nije pritisnut i da je adresa e-pošte pravilno napisana, a zatim pokušajte ponovo.

Ako vaša lozinka i dalje ne radi, vreme je da uspostavite početnu vrednost lozinke.

Uspostavljanje početne vrednosti lozinke:

  1. Kliknite na ovu vezu: Uspostavite početnu vrednost lozinke.

  2. Odaberite razlog zbog kog morate da uspostavite početnu vrednost lozinke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  3. Unesite e-adresu koju ste koristili kada ste kreirali svoj Microsoft nalog. To može da bude bilo koja e-adresa, ili neka e-adresa koja se završava nekim Microsoft domenom kao što je hotmail.com ili outlook.com.

  4. Unesite znakove koje vidite na ekranu (ovo nam pokazuje da niste robot), a zatim kliknite na dugme Dalje.

  5. Ako ste dodali bezbednosne informacije u nalog, poslaćemo vam kôd za jednokratnu upotrebu na navedeni alternativni broj telefona ili e-adresu. Kada unesete taj kôd na sledećem ekranu, moći ćete da unesete novu lozinku.

Ako uspostavljanje početne vrednosti lozinke ne radi, isprobajte sledeće:

Prikaži sve

Ako ne možete da dobijete bezbednosni kôd

Ako nemate bezbednosne informacije (alternativnu e-adresu ili broj telefona) ili ne možete da dođete do njih, kliknite na vezu Nisam dobio/la kôd kada se on zatraži od vas prilikom prijavljivanja, ili na vezu Nemam pristup ovome ako uspostavljate početne vrednosti lozinke, a zatim pratite uputstva.

Možda će biti potrebno da popunite bezbednosni upitnik gde će od vas biti zatražene informacije o temama e-poruka koje ste nedavno poslali sa naloga, vašem datumu rođenja, kreditnoj kartici i drugim detaljima koje samo vi znate. Možda će postojati 30-dnevni period čekanja dok ne dobijete potpun pristup svom nalogu. Saznajte više o bezbednosnim informacijama ovde: Bezbednosne informacije i bezbednosni kodovi.

Ako je vaš profil je privremeno blokiran

Ako ste videli poruku u kojoj se navodi da vam je profil privremeno blokiran, moguće je da smo otkrili da se vaš nalog koristi za prevarantske svrhe ili za slanje bezvredne pošte, ili neki sadržaj koji krši uslove korišćenja. Saznajte više ovde: Profil je privremeno blokiran.

Ako ste nedavno uključili verifikaciju u dva koraka

Ako ste nedavno preduzeli dodatni bezbednosni korak i uključili verifikaciju u dva koraka, pojedine aplikacije i uređaji će vam prikazati poruku da je lozinka netačna jer nisu ažurirani tako da vam traže bezbednosni kôd. Umesto standardne lozinke, trebaće vam lozinka za aplikacije da biste došli do naloga. Saznajte više ovde:Lozinke za aplikacije i verifikacija u dva koraka.