Kako da sprečim dete da vidi određene veb-lokacije ili da ćaska na mreži?

Da biste sprečili vaše dete da vidi određene Veb lokacije ili da ćaska na mreži, idite na Veb lokaciju Porodična bezbednost i odaberite odgovarajući nivo filtriranja za dete. Evo kako:


 1. Na bilo kom računaru posetite Veb lokaciju programa „Porodična bezbednost“, a zatim se prijavite koristeći svoj Microsoft nalog roditelja.

 2. Ispod imena deteta za koje želite da postavite Veb filtriranje kliknite na vezu Uredi postavke.

 3. Kliknite na dugme Veb filtriranje, izaberite stavku Uključi Veb filtriranje, a zatim pomerite klizač da biste izabrali nivo filtriranja. Postavke se kreću od onih sa najvećim ograničenjima na vrhu do onih sa najmanjim ograničenjima na dnu:

  • Izaberite opciju Samo lista dozvola da biste dozvolili pristup samo onim Veb lokacijama koje je roditelj dodao na listu dozvola.

  • Izaberite opciju Namenjene deci da biste dozvolili pristup lokacijama sa liste dozvola i Veb lokacijama iz kategorije lokacija namenjenih deci. Ova postavka blokira lokacije za odrasle i društveno umrežavanje, Veb ćaskanje i poštu na Vebu.

  • Izaberite opciju Opšte da biste dozvolili pristup lokacijama sa liste dozvola, Veb lokacijama iz kategorije lokacija namenjenih deci i opštih lokacija. Opšte lokacije su one koje ne spadaju u druge kategorije kao što su društveno umrežavanje ili sadržaj za odrasle. Popularni pretraživači (ali ne uvek i rezultati koje vraćaju) su opšte lokacije. Ova postavka blokira lokacije za odrasle i društveno umrežavanje, Veb ćaskanje i poštu na Vebu.

  • Izaberite opciju Komunikacija na mreži (osnovna) da biste dozvolili pristup lokacijama sa liste dozvola, Veb lokacijama iz kategorije lokacija namenjenih deci, kategorije opštih lokacija i lokacija za društveno umrežavanje, Veb ćaskanje i poštu na Vebu. Ova postavka blokira lokacije za odrasle.

  • Izaberite opciju Upozori na sadržaj za odrasle da biste dozvolili pristup svim Veb lokacijama, ali sa upozorenjem pre dozvole za pristup potencijalnim Veb lokacijama za odrasle. Lokacije na listi blokiranih ostaju blokirane.


Napomene

 • Da bi postavke Veb filtriranja funkcionisale, morate da instalirate i podesite filter programa „Porodična bezbednost“ na svakom računaru koji vaše dete koristi.

 • Iako Porodična bezbednost koristi najnoviju tehnologiju, nijedan sistem ove vrste nije 100% tačan. Veb filtriranje je tehnologija u razvoju koja ponekad može kategorizovati Veb lokaciju drugačije od načina na koji roditelj ili izdavač lokacije misli da treba. Ako roditelj ili vlasnik lokacije smatra da je lokaciju trebalo blokirati ili dozvoliti, ali se to nije dogodilo, to mogu prijaviti timu za razvoj programa „Porodična bezbednost“.

Takođe možete da blokirate ili dozvolite određene Veb stranice ili Veb lokacije za svako dete koje se nadgleda u programu „Porodična bezbednost“ (ili za sve članove porodice odjednom). Da biste to uradili:

 1. Na bilo kom računaru posetite Veb lokaciju programa „Porodična bezbednost“, a zatim se prijavite koristeći svoj Microsoft account. nalog.

 2. Ispod imena deteta za koje želite da postavite Veb filtriranje kliknite na vezu Uredi postavke.

 3. Kliknite na dugme Liste Veb filtriranja.

 4. U okvir za tekst http:// otkucajte ili nalepite Veb adresu lokacije koju želite da dozvolite ili blokirate, a zatim kliknite na dugme Dozvoli ili na dugme Blokiraj.

  Možete da koristite padajuću listu koja se nalazi pored okvira za tekst http:// da biste blokirali ili dozvolili neku Veb lokaciju samo za određeno dete ili za nekoliko dece ili članova porodice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?