Šta je to što treba da uradim ako ne mogu da preuzmem priloge u Windows Live Pošti?

Da bi zaštitio vaš računar od virusa – programa koji mogu da naškode računaru ili pristupe privatnim informacijama – Windows Live Pošta blokira neke vrste priloga koje imaju veći rizik da sadrže virus. Ako „Pošta“ blokira prilog koji ste primili, upozorenje Slika ikone za zabranjene priloge Zabranjena vrsta datoteke se prikazuje u zaglavlju poruke i prilog ne možete preuzeti niti otvoriti.

Da biste uvek dozvolili sve vrste priloga, ovu postavku možete promeniti u opcijama bezbednosti. Kada promenite ovu postavku, moći ćete da preuzmete i otvorite sve vrste priloga; međutim, promena ove postavke neće odblokirati priloge koje je program „Pošta“ već primio. Da biste dozvolili ove vrste priloga za određene poruke, možete zamoliti pošiljaoca da komprimuje prilog pre slanja.

Da biste uvek dozvolili „Pošti“ da preuzme i otvori sve vrste priloga

  1. Otvorite program Windows Live Pošta tako što ćete kliknuti na dugme Start Slika dugmeta „Start“. U okviru za pretragu otkucajte Pošta, a zatim u listi rezultata izaberite stavku Windows Live Pošta.
  2. Izaberite karticu Početak, kliknite na dugme Neželjeno, a zatim kliknite na dugme Bezbednosne opcije.

  3. Izaberite karticu Bezbednost i zatim u odeljku Zaštita od virusa opozovite izbor u polju za potvrdu Ne dozvoljavaj čuvanje i otvaranje priloga koji mogu potencijalno biti virus, a zatim kliknite na dugme U redu.

Napomena

  • Isključivanje ove postavke može ugroziti računar i ne preporučuje se.

Potrebna vam je dodatna pomoć?