Sistemski zahtevi za Movie Maker

Za Movie Maker važe sledeći sistemski zahtevi:

 • Operativni sistem:

  • Movie Maker 2011: Windows Vista servisni paket 2 (32-bitna ili 64-bitna verzija) ili Windows 7 (32-bitna ili 64-bitna verzija)

  • Movie Maker 2012: Windows 7 (32-bitna ili 64-bitna verzija), Windows 8 (32-bitna ili 64-bitna verzija), ili Windows 8.1 (32-bitna ili 64-bitna verzija)

  Da biste mogli da režete filmove direktno na DVD pomoću programa Movie Maker, potrebno je da instalirate Windows DVD Maker na računar. Windows DVD Maker je uključen u sledeće operativne sisteme:

  Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise i Windows 7 Ultimate

  Da biste mogli da snimate video sadržaj pomoću Veb kamere, potrebno je da instalirate Movie Maker na računar sa operativnim sistemom Windows 7.

  Tipovi video i audio datoteka koje možete da koristite u programu Movie Maker zavise od toga koju verziju i izdanje operativnog sistema Windows koristite na računaru. Više informacija potražite u odeljku Koje vrste datoteka mogu da koristim u programu Movie Maker?

 • Memorija: 1 GB RAM memorije (2 GB RAM memorije ili više je preporučeno za uređivanje HD video zapisa)

 • Procesor: brzina od 2,4 GHz (jednojezgreni procesor) ili veća (procesor sa dva ili više jezgara je preporučen za uređivanje HD video zapisa)

 • Internet pregledač: Internet Explorer 7 (ili noviji), Mozilla Firefox 3.0.1 (ili noviji), ili Safari 3.1 (ili noviji)

 • Internet veza: Internet funkcije zahtevaju pozivnu internet vezu ili internet vezu širokog propusnog opsega (nabavlja se zasebno). Mogući su troškovi lokalnog ili međugradskog poziva.

 • Grafička ili video kartica:

  Grafička kartica ili upravljački program za video adapter sa podrškom za Microsoft DirectX 9.0c (ili noviju verziju) i Pixel Shader 2.0 (ili noviju verziju). Za DirectX 9 hardver u operativnom sistemu Windows 7 posetite lokaciju Windows Update.

  Da biste videli koju verziju DirectX paketa podržava vaša video kartica, upotrebite program Dijagnostička alatka za Microsoft DirectX.

  Da biste otvorili program Dijagnostička alatka za DirectX u operativnom sistemu Windows 7, kliknite na dugme StartDugme „Start“, u okviru za pretragu otkucajte upit dxdiag, a zatim u listi rezultata izaberite stavku dxdiag. Izaberite karticu Ekran, a zatim potražite vrednost pod stavkom DDI verzija.
  Da biste otvorili program Dijagnostička alatka za DirectX u operativnom sistemu Windows 8 ili Windows 8.1, u donjem levom uglu ekrana dodirnite dugme StartTaster sa Windows logotipom ili kliknite na njega, počnite da kucate dxdiag, a zatim u listi rezultata izaberite stavku dxdiag. Izaberite karticu Sistem, a zatim potražite vrednost pod stavkom DirectX verzija.
 • Dodatni obavezni programu: Foto-galerija i Windows Media Player

Napomene

 • Da biste instalirali ili deinstalirali Movie Maker, na računaru morate da koristite administratorski nalog na računaru.

 • U nekim slučajevima je moguće da Dijagnostička alatka za DirectX ne prikaže ispravno verziju interfejsa upravljačkog programa uređaja (DDI). Za više informacija pogledajte članak koji opisuje situaciju u kojoj umesto verzije DDI interfejsa stoji „9Ex“ na veb-lokaciji Microsoft podrške.

Potrebna vam je dodatna pomoć?