Kako da uvezem fotografije sa digitalnog fotoaparata, čitača memorijske kartice, CD-a ili DVD-a?

Fotografije možete dodavati u Foto-galeriju tako što ćete ih uvesti sa digitalnog fotoaparata ili memorijske kartice, ili koristeći skener. Takođe, fotografije možete da uvezete iz albuma u usluzi OneDrive ili možete dodati postojeće fotografije sa CD-a, DVD-a ili čvrstog diska. Uvezene fotografije se podrazumevano skladište u fasciklu „Moje slike“.

Da biste uvezli fotografije sa digitalnog fotoaparata, čitača memorijskih kartica, CD-a ili DVD-a

 1. Uverite se da je digitalni fotoaparat ili čitač memorijskih kartica uključen i povezan na računar ili da je disk umetnut u CD ili DVD jedinicu računara.

 2. Otvorite „Foto-galeriju“ klikom na dugme Start Dugme „Start“. U polje za pretragu unesite Foto-galerija, a zatim u listi rezultata izaberite stavku Foto-galerija.
 3. Na kartici Početak izaberite stavku Uvezi fotografije.

 4. U dijalogu Uvoz fotografija i video zapisa, kliknite na uređaj sa koji želite da koristite, a zatim kliknite na dugme Uvezi. Ako uvozite sa CD-a ili DVD-a, izaberite CD ili DVD jedinicu.

 5. Kliknite na dugme Uvezi.

 6. Kliknite na dugme Više opcija da biste izabrali opcije koje želite da koristite, poput lokacije skladištenja datoteka i format koji se koristi za imena fascikli i datoteka.

 7. Izaberite opciju Pregledaj, organizuj i grupiši stavke za uvoz ili Uvezi sve stavke odmah.

 8. Kliknite na dugme Dalje, a zatim uradite nešto od sledećeg:

Prikaži sve

Pregled, organizovanje i grupisanje stavki za uvoz

 1. Izaberite opciju Pregledaj, organizuj i grupiši stavke za uvoz, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 2. Definišite, izaberite i imenujte grupe koje želite da uvezete:

  • Fotografije i video zapisi se grupišu po datumu snimanja po podrazumevanoj vrednosti. Da biste promenili vremenski interval koji se koristi za definisanje grupa, u dnu prozora, pomerite klizač Podesi grupe.

  • Da biste odabrali grupe fotografija za uvoz, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svake grupe.

  • Da biste videli sve fotografije u grupi, kliknite na Prikaži sve stavke pored grupe. Ako ne želite da uvezete sve fotografije u grupi, opozovite izbor u poljima za potvrdu za fotografije koje ne želite da uvezete.

  • Za svaku grupu fotografija koje želite da uvezete, kliknite na vezu Unos imena, a zatim otkucajte ime grupe.

  • Da biste grupi dodelili oznake, kliknite na Dodaj oznake, otkucajte jednu ili više oznaka razdvojenih tačkom i zarezom, a zatim pritisnite taster Enter.

  Kliknite na dugme Uvezi. Svaka grupa fotografija čuva se u drugoj fascikli.

Uvoz svih novih fotografija sa uređaja

 1. Izaberite opciju Uvezi sve nove stavke odmah, a zatim otkucajte ime za fotografije ili video zapise.

 2. Da biste grupi fotografija koje uvozite dodelili oznake, kliknite na Dodaj oznake, otkucajte jednu ili više oznaka razdvojenih tačkom i zarezom, a zatim pritisnite taster Enter.

 3. Kliknite na dugme Uvezi.

Napomena

 • Kada uklonite fotografije ili video zapise sa memorijske kartice ili kamere možda ćete želeti da ih kopirate na DVD ili CD, spoljni čvrsti disk ili uslugu skladištenja datoteka na internetu tako da imate rezervnu kopiju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?