Kako da delim fotografije pomoću e-pošte?

Ako na svom računaru imate instaliran program za e-poštu, možete da delite fotografije i video zapise u vidu priloga e-poruci iz Foto-galerije. Ako vam je „Pošta“ instalirana kao podrazumevani program za e-poštu i za njega imate konfigurisan najmanje jedan nalog e-pošte, možete da šaljete fotografije iz Foto-galerije koristeći e-poruku sa fotografijama. E-poruka sa fotografijama vam omogućava da delite više fotografija nego što je to moguće prilikom deljenja poruka u vidu priloga e-poruci jer se fotografije koje šaljete otpremaju u OneDrive, a ne u prijemno poštansko sanduče primaoca.

Prikaži sve

Postupak deljenja fotografija putem e-poruke sa fotografijama iz Foto-galerije

 1. Otvorite „Foto-galeriju“ klikom na dugme Start Dugme „Start“. U polje za pretragu unesite Foto-galerija, a zatim u listi rezultata izaberite stavku „Foto-galerija“.
 2. Izaberite fotografije ili video zapise koje želite da delite koristeći e-poruku sa fotografijama, a zatim na vrhu ekrana izaberite karticu Početak.

 3. Na kartici Početak, u grupi Deljenje izaberite stavku E-poruka sa fotografijama, a zatim pratite uputstva sa ekrana.

Postupak deljenja fotografija ili video zapisa kao priloga e-poruci iz Foto-galerije

 1. Otvorite „Foto-galeriju“ klikom na dugme Start Dugme „Start“. U polje za pretragu unesite Foto-galerija, a zatim u listi rezultata izaberite stavku „Foto-galerija“.
 2. Izaberite fotografije ili video zapise koje želite da pošaljete putem e-pošte, a zatim na vrhu ekrana izaberite karticu Početak.

 3. Na kartici Početak, u grupi Deljenje izaberite stavku E-poruka, izaberite veličinu fotografija, a zatim kliknite a dugme Priloži.

  Napomena

  • Ukoliko koristite program „Pošta“, na kartici Početak, u grupi Deljenje izaberite stavku E-poruka sa fotografijama, izaberite Slanje fotografija kao priloga, izaberite veličinu fotografija, a zatim kliknite na dugme Priloži.

Postupak postavljanja instaliranog programa za e-poštu kao podrazumevanog programa za e-poštu

 1. Kliknite na dugme Start Dugme „Start“, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.
 2. Izaberite sledeće stavke: Programi, Podrazumevani programi i Postavljanje podrazumevanih programa.

 3. U listi Programi izaberite program koji želite da postavite kao svoj podrazumevani program za e-poštu, a zatim pratite uputstva na ekranu.


Drugi resursi

Potrebna vam je dodatna pomoć?
Postavite pitanje na forumima

Imate li neku ideju za Foto-galeriju?
Pružite nam povratne informacije