Šta je to kôd za jednokratnu upotrebu?

Kodovi za jednokratnu upotrebu vam omogućavaju da ne koristite svoju lozinku kada se prijavljujete sa javnih računara i drugih uređaja koji nisu sasvim sigurni.

Kada želite ovaj dodatni bezbednosni korak, treba da zahtevate kôd na ekranu za prijavljivanje. Mi ćemo vam poslati kôd SMS-om, a vi ga zatim samo u tom navratu iskoristite za prijavljivanje umesto svoje uobičajene lozinke.

Nažalost, ova usluga nije dostupna u svim regionima.

Preuzimanje i korišćenje koda za jednokratnu upotrebu

  1. Posetite Microsoft veb-lokaciju na kojoj želite da se prijavite, kao što je Outlook.com, OneDrive, Xbox.com, Office Online, Microsoft nalog, ili neka druga.

  2. Kada se od vas zatraži da se prijavite, kliknite na vezu Prijavite se pomoću koda za jednokratnu upotrebu.

  3. Unesite e-adresu i broj mobilnog telefona. Ako taj broj mobilnog telefona još uvek nije dodat u vaš naloga, ovde možete da saznate: Bezbednosne informacije i bezbednosni kodovi.

  4. Izaberite stavku Pošalji mi kôd SMS-om.

  5. Svoj kôd ćete dobiti za nekoliko minuta. Ako ste čekali duže od 15 minuta, kliknite na vezu Nemate kôd? da biste zatražili novi.

  6. Unesite kôd u okvir Kôd za jednokratnu upotrebu , a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

    Ako kôd ne radi, zatražite novi. Ako ste zatražili više kodova, upotrebite najnoviji. Da bismo sprečili zloupotrebu Microsoft usluga, možemo da ograničimo broj zahteva za kôd po danu.