Dodavanjem korisničkog nalogagrupi, možete izbeći da dodeljujete isti pristup i dozvolu za više korisnika pojedinačno. Članovi grupe mogu da prave iste vrste izmena u postavkama i imaju isti pristup fasciklama, štampačima i drugim mrežnim uslugama.

Napomena

 • Ovi koraci ne mogu se dovršiti u operativnim sistemima Windows Vista Starter, Windows Vista Home Basic i Windows Vista Home Premium.

 1. Otvorite alatku Microsoft Management Console tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, otkucati mmc u polju za pretragu, a zatim pritisnuti taster ENTER. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.

 2. U levom oknu alatke Microsoft Management Console izaberite stavku Lokalni korisnici i grupe.

  Ako ne vidite stavku „Lokalni korisnici i grupe“

  Ako ne vidite stavku „Lokalni korisnici i grupe“ to je verovatno zato što proširenje konzole nije dodato alatki Microsoft Management Console. Izvršite ove korake da biste ga instalirali:

  1. U okviru Microsoft Management Console, u meniju Datoteka izaberite stavku Dodaj/ukloni proširenje konzole.

  2. Izaberite stavku Lokalni korisnici i grupe i kliknite na dugme Dodaj.

  3. Izaberite stavku Lokalni računar i kliknite na dugme Završi.

  4. Kliknite na dugme U redu.

 3. Kliknite dvaput na fasciklu Grupe.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na grupu kojoj želite da dodate korisnički nalog, a zatim kliknite na dugme Dodaj grupi.

 5. Kliknite na dugme Dodaj i otkucajte ime korisničkog naloga.

 6. Izaberite stavku Proveri imena i kliknite na dugme U redu.

Napomena

 • Da biste povećali bezbednost računara, dodajte korisnika grupi „administratori“ samo ako je to preko potrebno. Korisnici u grupi „administratori“ imaju potpunu kontrolu nad računarom. Mogu videti datoteke svih korisnika, menjati bilo čiju lozinku i instalirati koji god softver koji žele.