Dodavanje ili uklanjanje nedavno otvaranih stavki iz „Start“ menija

Opcija „Nedavno otvarane stavke“, koja se nalazi sa desne strane „Start“ menija, prikazuje listu datoteka koje ste nedavno koristili. Sa ove liste možete otvoriti datoteku tako što ćete kliknuti na nju. Opcija „Nedavno otvarane stavke“ pojavljuju se u „Start“ meniju po podrazumevanoj vrednosti, ali je možete ukloniti usled čega će Windows prestati da sastavlja listu nedavno otvaranih datoteka. Ako ponovo budete hteli da počnete sa sastavljanjem liste nedavno otvaranih datoteka, opciju „Nedavno otvarane stavke“ možete ponovo dodati „Start“ meniju.

  1. Otvorite opciju „Svojstva trake zadataka i Start menija“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Izgled i personalizacija, a zatim izabrati stavku Traka zadataka i Start meni.

  2. Izaberite karticu Start meni, a zatim u okviru Privatnost potvrdite izbor u polju za potvrdu Uskladišti i prikaži listu nedavno otvaranih datoteka. Na taj način opcija „Nedavno otvarane stavke“ biće dodata „Start“ meniju. Da biste iz „Start“ menija uklonili opciju „Nedavno otvarane stavke“, opozovite izbor u polju za potvrdu Uskladišti i prikaži listu nedavno otvaranih datoteka.