Kada podesite Windows, od vas se zahteva da kreirate korisnički nalog. Ovaj nalog je administratorski nalog koji vam omogućava da podesite računar i instalirate sve programe koje želite da koristite. Kada završite sa podešavanjem računara, preporučujemo da kreirate standardni nalog i da ga koristite za svakodnevni rad sa računarom. Ako kreirate nove korisničke naloge, to bi trebalo da budu standardni nalozi. Korišćenjem standardnih naloga poboljšaćete bezbednost računara.

Koraci koje treba da sledite će se razlikovati u zavisnosti od toga da li je računar na domenu ili u radnoj grupi. Da biste to saznali, pogledajte temu „Provera da li se računar nalazi u radnoj grupi ili na domenu“ u odeljku Kako se mreža kod kuće razlikuje od one na radnom mestu?

Prikaži sve

Moj računar je na domenu

  1. Otvorite opciju „Korisnički nalozi“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Korisnički nalozi, izabrati stavku Korisnički nalozi, a zatim izabrati stavku Upravljanje korisničkim nalozima. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.
  2. Na kartici Korisnici u okviru stavke Korisnici ovog računara, izaberite ime korisničkog naloga, a zatim izaberite kliknite na dugme Svojstva.

  3. Izaberite karticu Grupno članstvo, izaberite grupu u kojoj želite da se nalazi nalog, a zatim kliknite na dugme U redu.

Moj računar je deo radne grupe

  1. Otvorite opciju „Korisnički nalozi“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Kontrolna tabla, izabrati stavku Korisnički nalozi i porodična bezbednost, izabrati stavku Korisnički nalozi, a zatim izabrati stavku Upravljaj drugim nalogom. Obavezna dozvola administratora Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili njena potvrda, otkucajte lozinku ili je potvrdite.
  2. Izaberite nalog koji želite da promenite, a zatim izaberite stavku Promeni tip naloga.

  3. Izaberite željeni tip naloga, a zatim izaberite stavku Promeni tip naloga.

Napomena

  • Windows zahteva bar jedan administratorski nalog na računaru. Ako imate samo jedan nalog na računaru, ne možete ga promeniti u standardni nalog.