Promena načina unošenja informacija za tastaturu na ekranu

Postoje tri načina za unošenje podataka za tastaturu na ekranu:

 • Režim klika. U režimu klika treba da kliknete na tastere na ekranu da biste uneli tekst.

 • Režim zadržavanja. U režimu zadržavanja koristite miš ili palicu da postavite pokazivač iznad tastera i zadržite ga tokom unapred definisanog vremenskog perioda da bi izabrani znak bio automatski otkucan.

 • Režim skeniranja. U režimu skeniranja tastatura na ekranu stalno skenira tastaturu i ističe oblasti u kojima možete da upisujete znakove sa tastature pritiskanjem interventnog tastera ili korišćenjem uređaja za prekidački unos. Korišćenje režima skeniranja za izbor tastera jednim dugmetom ili tasterom.

Promena režima unosa tastature na ekranu

 1. Otvorite opciju „Tastatura na ekranu“ tako što ćete kliknuti na dugme StartSlika dugmeta „Start“, izabrati stavku Svi programi, izabrati stavku Pribor, izabrati stavku Jednostavan pristup, a zatim izabrati stavku Tastatura na ekranu.

 2. Izaberite stavku Postavke, izaberite stavku Režim kucanja, a zatim izaberite režim koji želite:

  • Da biste koristili režim klika, izaberite stavku Klikni da bi izabrao.

  • Da biste koristili režim zadržavanja, izaberite stavku Zadrži pokazivač iznad da bi izabrao.

   U meniju Minimalno vreme zadržavanja možete promeniti tokom kojeg tastatura na ekranu treba da čeka da bi izabrala taster.

  • Da biste koristili režim skeniranja, izaberite stavku Palica ili taster za izbor.

   U meniju Interval skeniranja možete podesiti brzinu skeniranja tastera.

Saveti

 • Da biste koristili miš, palicu ili neki drugi pokazivački uređaj, kliknite na dugme Više opcija. U dijalogu Opcije skeniranja potvrdite izbor u polju za potvrdu Serijski, paralelni ili port za igru. Priključite palicu, konzolu za igru ili drugi pokazivački uređaj i tastatura na ekranu će raditi sa njima.

 • Da biste promenili taster koji koristite za biranje tastera na tastaturi na ekranu, kliknite na dugme Više opcija. U dijalogu Opcije skeniranja potvrdite izbor u polju Taster tastature, a zatim u padajućem meniju izaberite taster koji želite da koristite.