Izgled programa Windows Media Player se jednostavno menja primenjivanjem maske. Svaka maska ima drugačiji izgled, a većina njih uključuje osnovne funkcije programa Player, kao što su reprodukcija i mogućnost podešavanja jačine zvuka. U stvari, neke maske nude dodatne funkcionalnosti kao što su specijalne audio datoteke koje možete da reprodukujete, vizuelizacije koje možete da prikazujete i druge prilagođene funkcije. Funkcionalnost maske određuje njen autor. Možete da izaberete i primenite masku iz standardnog skupa maski koji je obezbeđen uz Player, a možete i da preuzmete još maski sa Interneta. Tada možete da isprobate različite maske dok ne pronađete onu koja vam odgovara.

Da biste instalirali neke maske, morate da se prijavite kao administrator ili član administratorske grupe.

Prikaži sve

Primena maske

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Birač maske.

  Ako meni Prikaz nije vidljiv, prikažite klasične menije.

 2. Na listi maski kliknite na masku koju želite da primenite. Pojavljuje se pregled maske.

 3. Kliknite na dugme Primeni masku. Ovim se Player prikazuje u režimu maske pomoću maske koju ste odabrali. Sada možete da istražite na koji način maska funkcioniše i šta može da radi.

 4. Morate da budete u punom režimu da biste promenili masku. Da biste se vratili iz režima maske u puni režim, kliknite desnim tasterom miša bilo gde u programu Player, a zatim izaberite stavku Prebaci se u puni režim. Da biste se vratili u puni režim iz režima mini Player, kliknite na dugme Vrati u prethodno stanjeSlika dugmeta „Vrati u prethodno stanje“.

Preuzimanje maske sa Interneta

 1. Pokrenite Player i povežite se sa Internetom.

 2. U meniju Prikaz izaberite stavku Birač maske.

  Ako meni Prikaz nije vidljiv, prikažite klasične menije.

 3. Kliknite na dugme Više maski. Pojavljuje se Web stranica Maske za Windows Media Player.

 4. Sledite uputstva na Web stranici da biste preuzeli masku.

Brisanje maske

 1. U meniju Prikaz izaberite stavku Birač maske.

  Ako meni Prikaz nije vidljiv, prikažite klasične menije.

 2. Na listi maski, izaberite masku koju želite da izbrišete i kliknite na dugme Izbriši izabranu maskuSlika dugmeta „Izbriši izabranu masku“.