Windows Media Player automatski organizuje datoteke u biblioteci u skladu sa informacijama o medijima koje su dostupne za te datoteke. Da bi biblioteka bila dobro organizovana i da biste lako mogli da pronađete stavke, važno je da datoteke sadrže potpune i precizne informacije o medijima. Ako to nije slučaj, možete da dodate ili uredite informacije o medijima.

Kada budete imali precizne informacije o medijima u datotekama, imaćete na raspolaganju nekoliko opcija za raspoređivanje datoteka i njihovo lakše pronalaženje u biblioteci. Možete da birate između više različitih vrsta prikaza biblioteke, da birate okna koja želite da se pojavljuju i kolone koje želite da prikažete.

Prikaži sve

Menjanje načina prikaza stavki u biblioteci

 • Izaberite karticu Biblioteka, kliknite na dugme Opcije prikazaSlika dugmeta „Prikaži opcije“, a zatim izaberite željenu opciju prikaza.

Prikazivanje više prikaza biblioteke

Biblioteka ima pet kategorija: „Muzika“, „Slike“, „Video zapisi“, „Snimljeni TV sadržaj“ i „Ostali mediji“. Svaka kategorija ima nekoliko prikaza - na primer, možete prikazati muziku po žanru ili slike po datumu kada su snimljene. Podrazumevano, u oknu za navigaciju je dato nekoliko prikaza, a postoje i dodatni prikazi koje možete da izaberete.

 1. Izaberite karticu Biblioteka.

 2. Na traci adrese kliknite na dugme Izaberi kategorijuSlika dugmeta „Izaberi kategoriju“, a zatim izaberite željenu kategoriju, na primer Muzika.
 3. U oknu za navigaciju kliknite desnim tasterom miša na stavku Biblioteka, a zatim izaberite stavku Prikaži više prikaza.

 4. U oknu za navigaciju izaberite željeni prikaz. Na primer, izaberite opciju Fascikla ako želite da vidite gde su uskladištene stavke na računaru.

Izbor okana koja želite da prikažete

 1. Izaberite karticu Biblioteka, kliknite na dugme Opcije rasporedaSlika dugmeta „Opcije rasporeda“, a zatim izaberite okna koja želite da prikažete ili sakrijete.
 2. Da biste prikazali okno liste, kliknite na dugme Prikaži okno listeSlika dugmeta „Prikaži okno liste“.

Menjanje kolona prikazanih u biblioteci

 1. Izaberite karticu Biblioteka, kliknite na dugme Opcije rasporedaSlika dugmeta „Opcije rasporeda“, a zatim izaberite stavku Izaberi kolone.
 2. Opozovite izbor u poljima za potvrdu pored kolona koje ne želite da prikažete.

 3. Da biste promenili redosled prikaza kolona, izaberite ime kolone i kliknite na dugme Premesti nagore ili Premesti nadole.

 4. Da biste promenili veličinu kolone, izaberite kolonu i upišite širinu u polje Širina izabrane kolone (u pikselima).

  Veličinu kolone takođe možete promeniti u oknu sa detaljima na kartici Biblioteka tako što ćete kliknuti pored naslova kolone, a zatim pomeriti graničnu liniju kolone nalevo ili nadesno.

 5. Podrazumevano, neke kolone su automatski sakrivene kada promenite veličinu programa Player, što ostavlja prostor da najvažnije kolone ostanu vidljive. Ako želite da sve kolone ostanu vidljive prilikom promene veličine programa Player, opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski sakrij kolone.

  Ako prikazani prilagođeni prikaz kolona želite da vratite na podrazumevani prikaz, kliknite desnim tasterom miša na zaglavlje bilo koje kolone u biblioteci, a zatim kliknite na dugme Vrati kolone u prethodno stanje.